Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Uppsala
13 timmar
2019-11-23 10:00
1 595 SEK

Kursbeskrivning

Gör din egen skål, kopp eller varför inte en vas. Att arbeta med lera är ett av de äldsta uttrycken för mänskligt skapande. För dig som gillar att arbeta med dina händer och som uppskattar känslan och glädjen av att själv tillverka något bestående. Släpp loss skaparglädjen!

Innehåll
Vi går igenom grundläggande tekniker så som tumning, ringling, kavling samt drejning. Vi går även igenom olika dekortekniker samt hur du glaserar dina färdiga alster. Kursen lämpar sig för nybörjare och fortsättare, vi arbetar utifrån den individuella nivån man ligger på. Arbetet är fritt och hänsyn tas till deltagarnas önskemål och förväntningar.

Upplägg
Kursen går under en helg kl. 10-14 samt en lördag två veckor senare för glasering (kl. 15-17.15).

Förkunskaper
Kursen passar både dig som är nybörjare och för dig som har tidigare erfarenheter. Förkunskaper är inget krav.

Kursledare
Kursledare är Birgitta Monserrat. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Vi arbetar med stengodslera kompletterat med ett urval av engober och glasyrer. Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften och kommer att faktureras efter avslutad kurs med 85:-/kg.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Bär oömma kläder. Tänk på att det är svårt att jobba med lera om man har alltför långa naglar.

I våra lokaler finns en kaffeautomat, micro och kylskåp. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad, ta med en 10-krona.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Keramik helgkurs.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Keramik helgkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner