Utifrån och in - skådespelarens väg till rollen

Kulturama, i Hammarby Sjöstad
Längd
16 timmar
Pris
1 960 SEK
Nästa kurstillfälle
10 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
16 timmar
Pris
1 960 SEK
Nästa kurstillfälle
10 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Hur skapar vi närvaro som skådespelare och hur får vi kroppen, rösten, fantasin och alla våra andra komponenter att samverka? Vill du lära dig detta ska du passa på att gå denna intensivkurs!

Innehåll och mål

På denna kurs kommer vi undersöka och lära oss hur vi skapar närvaro som skådespelare. Det är många komponenter som gör en skådespelare. Att använda sin fantasi, att kunna lyssna och kommunicera, en vilja till att möta en annan människa då skådespeleri oftast är en kollektiv process, att känna sin kropp och röst, koncentrationen och lekfullheten. Målet med kursen är att utmana oss själva för att se hur långt vi kan nå. 

Upplägg

Vi kommer börja med att skapa ett tryggt utrymme där fantasin får flöda fritt, där allt är möjligt. Vi kommer att jobba med kroppen för att se vart den intuitivt tar oss. Lekfullheten tar stor plats då detta är en hörnsten i skådespelarkonsten. Vi kommer att arbeta utifrån flera olika skådespelarmetoder för att prova på vad som passar dig bäst; starten på din väg till rollen.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Alla är välkomna! 

Kursledare

Ann-Sofie Nurmi arbetar som skådespelare sedan 30 år, både i Sverige och internationellt. Hon har även forskat på Stockholms Konstnärliga högskola i hur vi hittar närvaron som skådespelare och undervisar utifrån flera olika metoder för att hitta den ultimata skådespelarmetoden. Läs mer om Ann-Sofie och våra andra ledare här. 

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta

Kursen går måndag-torsdag.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dansbutiken.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

10 juni, 2024

  • Kurs
  • Hammarby Sjöstad

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Utifrån och in - skådespelarens väg till rollen och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kulturama
Virkesvägen 21
Hammarby Sjöstad

Kurser för glädje och utveckling Att gå en kurs och fördjupa sina kunskaper eller prova på något helt nytt är en säker humörhöjare! På Kulturama har vi specialiserat oss på estetiska kurser inom musik, sång, dans, teater, musikal, artistskolan, foto,...

Läs mer och visa alla kurser med Kulturama

Highlights