Filmskådespeleri

Kulturama, i Hammarby Sjöstad
Längd
12 timmar
Pris
1 900 SEK
Nästa kurstillfälle
10 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
12 timmar
Pris
1 900 SEK
Nästa kurstillfälle
10 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Sommarkurs för dig som vill lära dig mer om filmskådespeleri och som ger dig kunskap och teknik för att förmedla känslor och trovärdighet.

Innehåll och upplägg

Genvägar till känslor finns inte men det finns tekniker man använder sig av på väg dit. Vi jobbar här med olika tekniker som hjälper dig att vara trovärdig både på en scen och framför kamera. Vi jobbar med det som skådespeleri egentligen är: att få rätt känsla i rätt ögonblick. Att klara hinder, lära sig att vara svag och sårbar, skapa kontakt med motspelaren mm. 

Förkunskaper

Du behöver inte ha några formella förkunskaper, men för att ha behållning av kursen behöver du vara beredd att uppriktigt och aktivt arbeta med din utveckling som skådespelare.

Kursledare

Vladimir Dikanski; utbildad till regissör och skådespelare på Teaterakademin i S:t Petersburg och hans huvudlärare Georgij Tovstonogov var en av 1900-talets mest inflytelserika teaterregissörer. Vladimir har lång erfarenhet som teaterregissör samt film- och teaterskådespelare.

Läs mer om Vladimir och våra andra ledare här.  

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling. 

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns teaterkurser på flera nivåer i exempelvis Filmskådespeleri, Scenframställning, Method Acting, Meisnerteknik och Improvisation. På Kulturama hittar du också både deltids- och heltidsutbildningar inom film och scenkonst för vuxna. 

Bra att veta

Kursen går måndag till torsdag.

Vi filmar under kurstillfällena men du kommer inte att få med sig något inspelat material.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dansbutiken.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

10 juni, 2024

  • Kurs
  • Hammarby Sjöstad

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Filmskådespeleri och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kulturama
Virkesvägen 21
Hammarby Sjöstad

Kurser för glädje och utveckling Att gå en kurs och fördjupa sina kunskaper eller prova på något helt nytt är en säker humörhöjare! På Kulturama har vi specialiserat oss på estetiska kurser inom musik, sång, dans, teater, musikal, artistskolan, foto,...

Läs mer och visa alla kurser med Kulturama

Highlights