Visa kurser.se som: Mobil

Hitta tomten som gömt sig i en kursbeskrivning och jultävla om en distanskurs 🎅🎄

Kursinformation
Borgvik
3 dagar
5 100 SEK
Kommande starter
Borgvik
2021-01-15 18:00  
5 100 SEK
2021-03-19 17:00  
5 100 SEK
Måleri och yoga i underbar värmländsk bruksmiljö

Kursbeskrivning

Välkommen på en helgkurs med både akrylmåleri och yoga i en underbar miljö! Temat är Vinternatt i skogen.

Om restriktionerna ligger kvar i januari så flyttar vi kursen till 19-31 mars. Välkommen med din intresseanmälan.

Genom yogan hittar vi lugn och fokus, en perfekt ingång till vår målarprocess. Ett starkare sätt att uppleva färg och form. Den feedbacken vi har fått är överväldigande och vi inser att konceptet verkligen fungerar.

Corona-anpassat: De lokaler vi vistas i är mycket rymliga, med möjlighet att ha många meter mellan varje person. Hotellrummen sover du singel i, egen dusch och toa, samt egen utgång. Vi tar max emot 12 personer.

Kursens tyngdpunkt ligger i det fria skapandet, uppbyggd med roliga,  givande övningar, yogans redskap och den inspirerande miljön. Vi hittar lättare vårt egna, personliga uttryck genom att testa olika tekniker och yogan hjälper oss att nå vår inre kärna. Du behöver inte ha förkunskaper om akrylmåleri och yoga innan, bara ett öppet sinne. Detta är ingen grundkurs, men du kommer ändå snabbt in i teknikerna. 

Så här ser dagarna ut:

Fredag 15/1, ca 17-21:

Ankomst till Borgvik för incheckning vid 17-tiden. Klockan 18 uppstart med information och presentation. Därefter 2-rätters middag. Mätta och nöjda installerar vi oss i ateljen och får en mjuk och inspirerande uppstart med några roliga färgövningar. Vid 21-tiden avrundar vi kvällen.

Lördag 16/1, ca 9-18,30, därefter middag:

Vi kommer att få en underbar dag, med mycket inspiration, måleri och yoga i ett noga uttänkt flöde. Sköna pauser med god mat och fika. Vi avslutar kvällen vid halvsju-tiden med en trerätters middag och tid för samtal och mys.

Söndag 17/1, ca 8-15:

Denna dag startar vi med mjuk yoga och äter en präktig frukost efteråt. Vi målar vidare på våra målningar fram till lunch, och därefter gör vi en vernissage bara för oss med summering av dagarna. Vid tretiden är vi klara att bege oss hemåt, med nya erfarenheter och några målningar i bagaget.

Du kommer att få uppleva massor av målande, flera mjuka yogapass, fin och inspirerande samvaro i coronasäker och lyxig miljö, god mat och värmländsk natur som inspirerar oss i vårt skapande. Yogan förstärker målarupplevelsen

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

För dig som längtar efter inspiration och kreativitet inom skapande. Eller kanske vill du uppleva något annorlunda. Du behöver inte kunna något innan om måleri eller yoga. Vi jobbar på en grundläggande nivå och man utövar både målandet och yogan utifrån sina egna förutsättningar.Njut av färg och form

Kostnader

Detta ingår:

Inkvartering i singelrum med egen ingång, toa och dusch. Helpension med frukost, lunch, middag och fika. 2.700 kr

Flera yogapass och målarworkshop med erfarna och uppskattade ledare, i en utprövad mix för att förstärka varandra. 2.400 kr

Grundmaterial att använda under kursen, som papper, enkla penslar, paletter mm. ingår i priset. Akrylfärg och duk ingår inte, men går att köpa till.

Totalt för målarkurs med yoga och kost och logi 5.100 kr

Köp till eller ta med eget:

Möjlighet att köpa till färgpaket att använda under kursen och uppspänd duk, 2 st. (en ca 50*50 och en 60*70), som man tar med hem, 400 kr. Eller ta med egen färg och duk. Ta gärna med egna penslar av varierande typ.

Kursledare

Vi är de goda vännerna som bestämde oss för att skapa vår drömhelg, där yogan förbereder för målandet genom att skapa ett lugn och fokus.

Kerstin Wessberg är konstnären som också älskar att lära ut och se andra växa i sitt skapande. Väletablerad i såväl sitt eget konstnärskap som i sin pedagogiska roll. Kerstin är socionom i botten, yogar gärna och har alldeles för många pelargoner hemma.

Carina Gustafsson är utbildad och passionerad yogainstruktör, ingenjör, målar själv och har både höns och odlar grönsaker.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Akrylkurs Art&Yoga Weekend.

Konstnärerna Lucie Rääf och Kerstin Wessberg

Vi är två erfarna lärare, Kerstin Wessberg och Lucie Rääf, som ger tips och råd till ditt måleri såväl individuellt som i grupp.

Både Lucie och Kerstin är erfarna konstnärer och uppskattade kursledare. Lucie Rääf hade flera konstnärer i släkten som inspirerade henne till att ägna sitt liv åt konsten. Flera års konststudier gör Lucies erfarenhet och kunskap gedigen inom konst och formgivning....


Läs mer och visa alla kurser med Konstnärerna Lucie Rääf och Kerstin Wessberg
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Akrylkurs Art&Yoga Weekend!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 29 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser