Torrnålsgrafik

Grafikskolan i Stockholm, i Skärholmen
Längd
7 tillfällen
Pris
3 800 SEK
Längd
7 tillfällen
Pris
3 800 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

#@annapqart

Det här är en kurs för dig som är intresserad av att arbeta med torrnålsgrafik som uttryckssätt.
Just torrnålsgrafik är en bra introduktion till djuptrycket och grafikens värld, och passar dig som tycker om att teckna.

Kursinnehåll: Kursen ger kunskap i torrnålgrafikens alla moment, från gravyr till infärgning och tryck. Den inleds med en föreläsning om djuptryckets historia. Deltagare får också lära sig om beskärning och blötläggning av grafikpapper, och får möjlighet att trycka ett motiv på det inramningsvänliga 30 x 40 cm.

Kursen ger grundläggande kunskaper och ökad kompetens för den som vill söka vidare till Grafikskolan eller andra konstskolor. Den passar även dig som redan har viss vana eller är yrkesverksam konstnär.  Du lär dig utifrån din egen nivå!

I slutet av kursen hålls en gemensam genomgång och upphängning i Grafikskolans "showroom".

Denna kurs anordnas av Studiefrämjandet Stockholm Gotland i samarbete med Grafikskolan.

Material ingår i kursavgiften på 3800:-. Önskas mer material utöver detta går det bra att köpa direkt genom skolan med swish.

Kursledare: Sebastian Larsmo har lång erfarenhet av torrnålsgrafiken och har tagit emot flera priser för sitt arbete. Han har en examen från Konstfack och har arbetat med inhopp som lärare på Grafikskolan i Stockholm sedan 2021.

Hitta hit :Grafikskolans lokaler är tillgänglighetsanpassade. Skolan ligger i Sätra industriområde, tio minuters promenad från tunnelbanestationen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Torrnålsgrafik och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Grafikskolan i Stockholm
Stensätravägen 9A
127 39 Skärholmen

Välkommen till Grafikskolan!

Grafikskolan är en förberedande konstskola för dig som vill lära dig grunderna i konstgrafiska tryckmetoder, boktryck, bokbindning och digital bild. Vi ger dig en stabil grund för att fortsätta dina studier inom kreativa yrken vare sig du vill bli konstnär,...

Läs mer och visa alla kurser med Grafikskolan i Stockholm

Highlights