Silversmide smycken Sommarkurs

Längd
4 tillfällen
Pris
2 175 SEK
Nästa kurstillfälle
24 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
4 tillfällen
Pris
2 175 SEK
Nästa kurstillfälle
24 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Är du intresserad av silversmide och har idéer som du vill förverkliga? På vår silversmideskurs har du möjlighet att designa och skapa dina egna handgjorda smycken eller andra mindre föremål.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

24 juni, 2024

  • Kurs
  • Trollhättan

Arbetssätt

Material

Material finns att köpa på kursen. Materialkostnaden ingår inte i kurspriset. Främst arbetar vi i silver men det kan finnas möjlighet att använda andra material som exempelvis mässing eller koppar.

Innehåll

Du kommer att arbeta med alla de olika moment som ingår i arbetet med att formge i silver såsom filning, sågning, lödning och materialfördrivning.

Nybörjare börjar med att göra ett mindre föremål, exempelvis en ring eller ett smycke. Lämpligt som första projekt är att göra en ring eftersom den processen involverar alla grundläggande moment inom silversmide men ändå är relativt enkelt.

Kursen tar även upp grundläggande skissteknik. Att skissa upp sin tänkta formgivning innebär att man lättare når sitt tänkta mål. Skissen fungerar också som en information till läraren som har lättare att i förväg ge tips på fallgropar eller alternativa lösningar.

Mål

På kursen skapar du ett eller flera föremål efter egna idéer och när kursen är avslutad skall du ha fördjupat dina kunskaper om de olika praktiska momenten i silversmide.

Målgrupp

Kursen passar både nybörjare och dig som redan har erfarenhet av silversmide.

Kursledare

Helle Theliander

– Jag tycker att det är en fantastisk förmån att få undervisa och följa med deltagarna på deras resor.

Helle har kandidatexamen från HDK, Högskolan för design och konsthantverk, i Göteborg. Dessförinnan förberedande studier inom silversmide på FU, tre år skulpturutbildning vid Göteborgskonstskola samt ett år förberedande studier på KV konstskola i Göteborg.

Helle är också medlem på Not Quite och Galleri Lerverk i Göteborg. Hon har arbetat aktivt med eget företag som silversmed och smyckekonstnär sedan 2008.

Folkuniversitetet i Trollhättan
Garvaregatan 15
46131 Trollhättan

Allt började med en kurs. På Folkuniversitetet i Trollhättan finns kurser, utbildningar och föreläsningar för dig som vill utvecklas. Hos oss finner du kurser i... Ekonomi och ledarskap Data Konst, musik och hantverk Miljö, samhälle och trädgård Dans Språk Och...

Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet i Trollhättan

Highlights