Silversmide smycken helg

Längd
4 timmar
Pris
2 175 SEK
Nästa kurstillfälle
29 juli, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
4 timmar
Pris
2 175 SEK
Nästa kurstillfälle
29 juli, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Är du intresserad av silversmide och har idéer som du vill förverkliga? På vår silversmideskurs har du möjlighet att designa och skapa dina egna handgjorda smycken eller andra mindre föremål.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

29 juli, 2024

  • Kurs
  • Trollhättan

Arbetssätt

Undervisningen sker i form av handledning där var och en arbetar på sin egen nivå men med gemensamma genomgångar.

Innehåll

Du kommer att arbeta med alla de olika moment som ingår i arbetet med att formge i silver såsom filning, sågning, lödning och materialfördrivning.

Nybörjare börjar med att göra ett mindre föremål, exempelvis en ring eller ett smycke. Lämpligt som första projekt är att göra en ring eftersom den processen involverar alla grundläggande moment inom silversmide men ändå är relativt enkelt.

Kursen tar även upp grundläggande skissteknik. Att skissa upp sin tänkta formgivning innebär att man lättare når sitt tänkta mål. Skissen fungerar också som en information till läraren som har lättare att i förväg ge tips på fallgropar eller alternativa lösningar.

Mål

På kursen skapar du ett eller flera föremål efter egna idéer och när kursen är avslutad skall du ha fördjupat dina kunskaper om de olika praktiska momenten i silversmide.

Målgrupp

Kursen passar både nybörjare och dig som redan har erfarenhet av silversmide.

Kursledare

Susanne Melander

Folkuniversitetet i Trollhättan
Garvaregatan 15
46131 Trollhättan

Allt började med en kurs. På Folkuniversitetet i Trollhättan finns kurser, utbildningar och föreläsningar för dig som vill utvecklas. Hos oss finner du kurser i... Ekonomi och ledarskap Data Konst, musik och hantverk Miljö, samhälle och trädgård Dans Språk Och...

Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet i Trollhättan

Highlights