Visa kurser.se som: Mobil

Drejstudion

Drejstudions drejkurserDrejstudion erbjuder kurser i drejning som dag- & kvällskurser. Även intensivkurser som helg-, jul- och sommarkurser, samt prova-på-timme för möhippor, svensexor, företag och andra sällskap.

10 elektriska drejskivor - max 10 deltagare. Du har din egen drejskiva under hela kursen.

Nybörjare och fortsättare är lika välkomna. Undervisningen är individuell, så vi börjar från början eller tar vid där du slutade. Kurserna vänder sig både till dig som vill dreja på hobbybasis och till dig som vill förbereda dig för vidare estetisk utbildning. Kort sagt till dig som är intresserad av att hitta ditt eget formspråk. Intyg på genomförd kurs lämnas om så önskas.

I kursen ingår Drejning: högt, lågt, stort, smått, handtag, pipar, dreja på klös, bygga ihop etc. beroende på hur mycket du kan. Beskickning, dekor - olika metoder, glasering, bränningar samt förevisningsdrejning och teori.

Material: Det material vi använder är vitbrännande stengodslera. Som dekor och färgsättning använder vi engober, oxider, glasyrer. Färdiga alster klarar mikrovågsugn, ugn och diskmaskin. 

Övrigt: Du har ditt eget skåp under hela kursperioden. Du har tillgång till en mängd inspirerande keramisk litteratur. Du kan alltid lämna kvar dina arbetskläder och skor. Du fikar gratis med skorpa därtill.

Anmälan till kursen är bindande från bokningsdagen, kursavgiften betalas 14 dagar före kursstart, kallelse skickas. Alla kurser finns att köpa som presentkort.

Mer information
För mer information om Drejstudion eller våra utbildningar, gör en intresseanmälan nedan eller besök vår hemsida drejstudion.se.

Om Drejstudion
Drejstudion drivs av Anna Fryklund, keramiker och kursledare med kurser i egen regi sedan 1995. Medlem i KHVC samt KIF.

Visa alla kurser med Drejstudion

Kurser

Kurs
Hantverk
Keramik Pris Ort Snittbetyg
Drejkurs Stockholm
1,5 (2)
Drejkurs - Rakubränning Flera orter (2)
Drejning - Dagkurs Från 3 480 SEK Stockholm
Drejning - Kvällskurs Från 3 480 SEK Stockholm
Drejning - Sommarkurs - 5 dagar Från 3 500 SEK Stockholm
Drejning- Helgkurs - 2 dagar Från 2 300 SEK Stockholm
2,3 (4)
Drejning: Julkurs - 3 dagar och Trettondagskurs - 3 dagar Från 2 600 SEK Stockholm
Prova på drejning - Företagsevent Från 350 SEK Stockholm
Prova på drejning - Möhippa/Svensexa & andra sällskap Från 350 SEK Stockholm

Visa alla

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du vill komma i kontakt med Drejstudion och veta mer om deras kurser.

Kontaktuppgifter

Drejstudion

Kocksgatan 28
116 24 Stockholm

Recensioner

Snittbetyg: 2

Baseras på 6 recensioner.

Linda
(1)
Läraren var inte intresserad av att lära ut och hjälpa till utan tyckte att man skulle förstå den svåra drejningen efter en kort instruktion. Flera valde att inte komma tillbaka dag två eller gå på glaseringstillfället. Har gått andra drejkurser efteråt och skulle aldrig rekommendera någon att gå denna.
Louise
(1)
Gick en dagskurs och det var en obehaglig upplevelse jag varit med om. Kursledaren var otrevlig! Alla i mitt sällskap var nedstämda efter besöket, kursledaren dumförklarade samtliga för att vi inte förstod på en gång! Hemskt upplevelse, rekommenderar inte denna kurs till någon!
Anna
(2)
Att visa en gång hur man gör olika moment är inte att undervisa. När man dessutom blir irriterad om man får frågor och tydligt visar det genom ord och handling då ska man inte välkomna nybörjare. Finns många andra roligare ställen att gå till!
Arrangörsrecensioner
(2,0)
Baseras på 6 recensioner.
Intresseanmälan

För att komma i kontakt med Drejstudion och få mer information, fyll i följande uppgifter: