Färgskapande med växter: En målarkurs med naturliga pigment

Ateljé FTLOP, i Mariestad
Längd
2 tillfällen
Pris
1 500 SEK
Nästa kurstillfälle
10 & 11 Februari 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Längd
2 tillfällen
Pris
1 500 SEK
Nästa kurstillfälle
10 & 11 Februari 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

Målarkurs

Denna 2-dagars kurs erbjuder en unik möjlighet att vårda din kreativitet och fördjupa din kontakt med naturen på ett helt nytt sätt.

Under ledning av konstnär Cecilie Ellen Thulin kommer du att lära dig hur man letar efter lokala växter och ogräs, extraherar pigment och skapar dina egna unika färger.

Dessutom kommer du att experimentera med målningstekniker med dina botaniska färger och lära dig om hur man ändrar färger med pH-modifierare. Denna långsamma och meditativa process är perfekt för dem som vill utforska sin konstnärliga sida samtidigt som de finner fred och balans.

Delta i vår kurs och ta med dig hem din alldeles egna botaniska färg och en nyfunnen uppskattning för moder jords skönhet. Denna kurs passar alla färdighetsnivåer och inkluderar alla material, samt en läcker lunch av hemgjord soppa och bröd båda dagarna.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

10 & 11 Februari 2024

  • Kurs
  • Mariestad
  • Svenska

23 & 24 mars 2024

  • Kurs
  • Mariestad

Kursledare

Cecilie är en konstnär och kreativ workshop-ledare baserad i Mariestad, Sverige. Hon studerade fine art vid Central Saint Martins i London och har under de senaste tre åren målat abstrakta verk med hjälp av akvarellfärger som hon gör själv med växter som hon själv plockar från sin lokala miljö. Sissi driver ett galleri och en ateljé i den mysiga gamla staden Mariestad och genom sin konst och workshops hoppas hon inspirera till ett återställande och eftertänksamt sätt att leva i samband med oss själva, andra och den naturliga världen.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Färgskapande med växter: En målarkurs med naturliga pigment och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 6 recensioner
Skriv en recension
5/5
Gertrude
30 okt 2023
Mycket roligt!

Det här var en riktigt rolig kurs att gå! Mycket intressant och väldigt kreativt. Värdinnan, platsen och (hemgjord) lunch var fantastisk. Högt rekommenderad!

5/5
Anngret Svensson
20 okt 2023
Två trevliga och spännande dagar i ateljé Ftlop

Vi möttes av Cecilie som berättade vad som skulle hända under dagarna. Efter att vi valt ut en växt vi ville använda som skulle bli "ink" gick tiden väldigt fort. Det var int...

Visa hela
5/5
Inga-Lill Aksell
17 okt 2023

En fantastiskt trevlig o lärorik kurs. Lugn o fin miljö. Fick under dessa två dagar lära mig mycket om att tillverka egna färger av bl.a växter som vi har i vår omgivning.

Ateljé FTLOP
Kyrkogatan 7
54230 Mariestad

For The Love of Plants (Ateljé FTLOP)  är en konstgalleri och ateljé som ligger mitt i Mariestads charmiga gamla stan.

Vi tror på kraften i naturen och kreativiteten och hur det kan hjälpa oss att hitta balans och återkoppling till vår inre själ. Genom att erbjuda workshops och konstnärsresidens på vår vackra plats, vill vi skapa en gemenskap av människor...

Läs mer och visa alla kurser med Ateljé FTLOP

Highlights