Visa kurser.se som: Mobil

Art4u, konstkurser för barn och ungdom, startade 1999 av Helena Wikland Skårbratt och har sedan dess haft konstkurser för barn och ungdom från 5 ½ år och uppåt.


Nybörjare och mer avancerade elever går tillsammans och ser och lär av varandra. Kurserna är integrerade och alla med målarintresse är välkomna att delta – dock utan assistent.

Vi arbetar mest med akrylmåleri och keramik. Keramik ingår varje termin i varje kurs 2 ggr av 10 (frivilligt), det finns chans att prova på grafik vissa terminer. All keramik bränns, i de äldre grupperna kan de även glasera sitt gods.

Vi arbetar mycket efter bilder för att lära eleverna att lösa olika tekniker inom måleriet. Vi målar mest med akrylfärg på uppspänd canvas. Alla elever som börjar kurserna får välja en bild av Modigliani att måla av på sitt sätt, för att känna att konst är inte så himla svårt. Sen får de själva välja vad som skall målas, med lite hjälp från personalen. Vi jobbar individuellt, med det som känns bra för eleven. Det brukar börja med mycket djur och går sakteligen över till andra uttryck ock så småningom hittar dom vad som är deras stil.

Varje termin har en utställning, då alla är välkomna att njuta av alla färdiga verk.

Helena Wikland Skårbratt fick Kungsbacka Kommuns Kulturpris 2008 för sitt arbete med konst och barn. Oksana Fedorenko har studerat på Göteborgs  Konstskola.

Vi är även engagerade i skapande skola och skapande förskola.

Vi anordnar kalas, events och studiedagar.

Vi samarbetar med Vuxenskolan i Kungsbacka.

Visa alla kurser med Art4u i Kungsbacka

Hur påverkar COVID-19 denna arrangörs kurser?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kurser

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du vill komma i kontakt med Art4u i Kungsbacka och veta mer om deras kurser.

Kontaktuppgifter

Art4u i Kungsbacka

Sommarlustvägen 2
434 46 Kungsbacka

Mobil 0708-710903


Bli den första att recensera Art4u i Kungsbacka!

Intresseanmälan

För att komma i kontakt med Art4u i Kungsbacka och få mer information, fyll i följande uppgifter: