Kroki

ABF Göteborg, i Göteborg
Längd
6 tillfällen
Pris
2 345 SEK
Längd
6 tillfällen
Pris
2 345 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Kroki

Öva upp förmågan att se och uppleva form, volym, rörelse och balans! Vid krokiteckning samlas vi kring en modell som intar olika ställningar under kortare och längre pass.

Kroki är för bildskapare vad skalövningar är för musiker och arbetet vid balettstången är för dansare. Vid kroki ges tillfälle att träna på i stort sett alla de frågeställningar vi kan möta när vi uttrycker oss i bild. På kursen tränar vi på att gestalta samspelet mellan positiva och negativa former. Vi lär oss att skapa djup med hjälp av överskärningar och undersöker hur vi ska förhålla oss till förkortningar. Krokimodell finns med under hela kursen.

Vi arbetar också med rytm och rörelser och testar på att teckna snabbt och summariskt utan att fastna i detaljer. Vi går också igenom de begrepp inom människans anatomi som är relevanta för konstnärer och analyserar några av de gamla mästarnas bästa teckningar.

Kursens syfte är att ge konkreta kunskaper och insikter, så att du i det egna bildskapandet kan styra ditt personliga uttryck dit du vill.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Vi blandar nybörjare och erfarna deltagare för att få en bra grupp. Kanske har du vissa kunskaper, men kräver en avancerad kompetenshöjning – kanske med målet att söka vidare till en mer omfattande konstutbildning? Men det är också helt okej att tagga på helt utan förkunskaper. Du får den vägledning som just du behöver.

Upplägg

Kursledaren ger personligt riktade råd och tips, anpassade till där du befinner dig kunskapsmässigt. Vi har också gemensamma genomgångar, då vi följer upp och sammanfattar det vi tränat på. Vid varje möte tillförs något nytt moment.

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

Kursmaterial

Material ingår inte i kursavgiften. Ta med egna mjuka blyertspennor (3B, 5B), ritkol, radergummi och skissblock (gärna A3) till första tillfället. Förslag på komplettering får du av ledaren på kursen. Vi rekommenderar att du har på dig/med dig oömma kläder.

Kursledare

Lars Lejring jobbar som kursledare inom måleri, teckning och kroki. Lars har en 5-årig utbildning från Konsthögskolan Valand. Han har deltagit i flera samlingsutställningar på bl.a. Nationalmuseum och Moderna Museet i Stockholm och Göteborgs Konstmuseum. Lars är representerad hos bl.a. Göteborgs Konstmuseum och Statens Konstråd.

Som pedagog har Lars tidigare arbetat på KV:s konstskola och Folkuniversitetet. Under en tioårsperiod undervisade han i krokiteckning på Högskolan för Design och Konsthantverk (HDK).

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Michele Montvik
22 apr 2024

En mycket bra kurs!

ABF Göteborg
Olof Palmes Plats
413 04 Göteborg

ABF Göteborg

Vill du skapa, forma, debattera, dansa? Då har vi säkert något för dig! Kursverksamheten på ABF Göteborg erbjuder 200 kurser per termin – på dagtid, kvällstid, helger och sommaren. Vi har kurser inom humaniora och samhälle, konst, musik och sång,...

Läs mer och visa alla kurser med ABF Göteborg

Highlights