Visa kurser.se som: Mobil

Workshop: Statslöshet – fokus på migration, kvinnor och barn (distans)

ABF Stockholm
Kursinformation
Distans
1 tillfälle
100 SEK

Info om Workshop: Statslöshet – fokus på migration, kvinnor och barn (distans)

Vad innebär statslöshet?

UNHCR beräknar att det i världen finns mer än 10 miljoner statslösa människor som nekas en nationalitet och därmed i förlängningen också grundläggande mänskliga rättigheter. Vad innebär det mer konkret att vara statslös? Hur diskriminerar det och hur drabbar det människor, både i ”hemländer” men också människor på flykt. Varför är kvinnor och barn särskilt utsatta?

I samarbete med Svenska organisationen mot statslöshet.

Ledare
Jehna Al-Moushahidi har en gedigen bakgrund i ämnet. Med en kandidatexamen i statsvetenskap, en masterexamen i internationella relationer och diplomati tillika en masterexamen i folkrätt och mänskliga rättigheter leder hon samtal och övningar för studiecirkelns deltagare att ta del utav. Med erfarenhet från en lång rad organisationer såsom FN, Amnesty International, UN Women Sverige, Rädda Barnen, Global Human Rights Defence och the Institute on Statelessness and Inclusion erbjuder hon en stor kunskapsresurs i frågan samt en bred inblick i nämnda organisationers verksamheter.

Bra att veta

Saknar du ett svenskt personnummer men vill anmäla dig till kursen? Ring och anmäl dig hos samordnare André Taylor på 072 22 61 952 eller maila andre.taylor@abf.se
För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Workshop: Statslöshet – fokus på migration, kvinnor och barn (distans).

ABF Stockholm

Välkommen till ABF Stockholm!

ABF Stockholm är en mötesplats för kunskap, bildning och kultur, för delaktighet och demokrati. Vi tror på solidaritet, jämlikhet och alla människors deltagande.  Tillsammans gör vi en annan värld möjlig!  Vi har kurser och studiecirklar i språk, konst, hantverk, data, musik,...


Läs mer och visa alla kurser med ABF Stockholm

Kontaktuppgifter till ABF Stockholm

ABF Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Workshop: Statslöshet – fokus på migration, kvinnor och barn (distans)!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 10 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser