Att vara hbtq på landsbygden - en föreläsning med Revet Scenkonst

SV Göteborg, Distans
Längd
1 timmar på 0 tillfällen
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
21 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
1 timmar på 0 tillfällen
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
21 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Att vara hbtq på landsbygden - en föreläsning med Revet Scenkonst


Är det sant att queera personer mer än andra flyttar in till storstäderna? Är community en plats eller ett tillstånd? Och hur hittar man hem egentligen?

Det är frågeställningar teatergruppen Revet tar upp i sin föreställning Homo sweet homo. För att hitta svar på sina frågor tar fyra skådespelare hjälp av historiska figurer, barndomsminnen, folkmusik, epa-dunk, vetenskapliga texter och rena tramserier.

I denna digitala föreläsning bjuder vi in skådespelaren Peter Hjelm och regissören Dan Andersson från Revet för att föra ett samtal kring tankeprocessen bakom föreställningen, och hur dom ser på relationen mellan stad, land och queerhet.

Detta är den fjärde och sista av en rad föreläsningar med tema “att vara hbtq-person och…” arrangerad av projektet Queer Repa. Queer Repa är ett projekt genom Studieförbundet Vuxenskolan och finanseras av MUCF. Queer Repa riktar sig till unga hbtqi-personer.
Du som tillhör målgruppen unga hbtqi-personer, eller bara är nyfiken på hbtqi och föreläsningens ämne är varmt välkommen att delta kostnadsfritt.

Bra att veta
Föreläsningen hålls via zoom. Länk till föreläsningen mejlas ut efter anmälan.
Föreläsningen är kostnadsfri.

Veckodag: Tisdag
Tid: 20:30-21:30
Ledare: Peter Hjelm
Lokal: