Aktiviteter för sportlovet

Sporta eller skapa? Hitta rätt aktivitet här!

Vare sig ditt barn vill skapa, lära eller springa av sig så hittar ni kurserna för ett maxat sportlov här! Träffa nya vänner, fortsätt utvecklas inom favoritområdet eller prova något helt nytt- vi har aktiviteterna.
Visar 1-13 av 13 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-13 av 13 träffar

Mer om Aktiviteter för sportlovet

Hur började det hela?

Sportlovet i Sverige har, trots namnet, inte alls ursprungligen handlat om sport. Det hela började 1940 under andra världskriget, där ransonering gjorde att uppvärmningskostnaderna behövde minskas rejält. För att spara på skolornas uppvärmning av bland annat stenkol och koks så infördes ett så kallat kokslov, där barnen fick ledigt så att skolorna inte behövde elda det dyra bränslet under en kall vintervecka. Men vad skulle barnen underhålla sig med under den lediga veckan? Det är här som sport kommer in i bilden, då det anordnades olika aktiviteter för barnen under lovet, där det inledningsvis handlade om friluftsliv.

Sportlovsaktiviteter för alla intressen

Har du inte tillräckligt med tid för att fjällvandra med barnen? Eller trivs du bäst inomhus i en mer kreativ miljö? Oroa dig inte! Idag har vi gått ifrån 40-talets friluftstrend, och otaliga arrangörer erbjuder massvis med spännande aktiviteter för alla åldrar under sportlovsveckan. Nedan hittar du några exempel på vad man kan hitta på under sportlovet.

Skaka bort tristessen

Skaka, snurra, bugga eller showa- dans är aktiviteten för dem som vill släppa loss och ha kul under sportlovet! Barnen får lära sig att uttrycka sig kreativt genom rörelser och följa koreografier. Ni kan välja mellan olika svårighetsgrader och dansstilar så att det passar ditt barn perfekt.

Skapa ett eget mästerverk

Målarkurs, keramikkurs eller en skrivarkurs? Hur ditt barn än vill uttrycka sig så har vi kurserna för dem! Egengjorda konstverk i alla dess former blir en vacker inredningsdetalj eller kanske en personlig gåva som betyder lite extra mycket.  

Kurser som är som ljuv musik för dina öron

Är ditt barn sugen på att skapa, men föredrar kreativitet i musikalisk form? Vi har allt från olika typer av sångkurser till mer instrumentala kurser där barnen får lära sig grunderna i gitarr, flöjt, piano, trummor och mycket mer under sportlovet.

Spritter det av energi i kroppen?

Sport, aktiviteten som kan varieras i det oändliga, kan då vara rätt grej för sportlovet. Vill barnen utvecklas inom en lagsport så finns det kurser inom de vanligaste sporterna, som exempelvis fotboll, innebandy eller basket. Skulle en va sugen på lite mer annorlunda sportaktiviteter så går det även att hitta yoga- och parkourkurser som är anpassade för barn.

Sveriges nästa yngsta mästerkock

Trött på att behöva laga mat varje kväll? Ge uppgiften till ungarna! Utbudet av matlagningskurser har nu öppnats upp även för juniorer. Vare sig du vill ha en liten mästerbagare eller kock hemma i köket, så finns det flera kurser inom olika ämnen att välja bland.

Jämför kurser
Maja förstår människor genom teater
Calle Flygare Teaterskola

- Det är något väldigt fint att komma så intimt nära varandra och utvecklas som en grupp, säger Maja Turesson som har gått flera teaterkurser på Calle Flygare Teaterskola i Stockholm. 

Läs mer