Visar 1-9 av 9 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-9 av 9 träffar

Spela piano på distans!

Pianot som instrument har följt med musiken i alla tider och förekommer ofta i både gamla och nya låtar. Har du alltid varit intresserad av att lära dig spela piano? Nu har du chansen att lära dig spela detta vackra instrument - hemifrån dessutom! 

Pianolektioner på distans 

Pianolektioner på distans är för dig som vill ha lika bra kursinnehåll och material som en kurs på plats men vill vara flexibel i ditt lärande. Eftersom pianokurserna bedrivs på distans är det viktigt att du har tillgång till ett piano, en keyboard eller en orgel. Du behöver också en dator då flertalet kurser går ut på att lyssna, se och lära via ett digitalt hjälpmedel. Distanskurser kan både vara tidsbestämda eller via så kallade brevkurser. Brevkurser innebär att du får hem kursbrev och CD där du när som helst kan sätta dig framför pianot och öva. 

Det här lär du dig på en pianolektion

Pianolektionerna kan se lite olika ut beroende på arrangör men oftast får du hem olika melodier och noter som du kan träna på. Kursledarna kan även ge dig tips på litteratur och vart du köper noter om inte detta ingår i kurspaketet. Under en pianolektion kommer du bland annat lära dig: 

  • Ackompanjemang 
  • Notläsning
  • Melodispel 
  • Improvisation 
  • Harmonilära

Pianolektionerna anpassas efter dina individuella behov och du har du utrymme att själv styra över vad just du vill lära dig och vilka låtar du vill spela. De flesta pianolektioner är privata vilket gör att allt fokus ligger på ditt lärande och din utveckling. 

Pianolektioner för alla

I musikens värld finns något för alla. Därför finns det möjlighet för både barn och vuxna att lära sig spela piano. Varför inte ta med hela familjen på en pianokurs? Skapa ett gemensamt intresse och spela tillsammans hemma. 

Kurserna är anpassade efter din egen nivå och färdigheter. Du kan gå en pianokurs oavsett om du är du nybörjare eller har erfarenhet av pianospelande och är intresserad av att utveckla dina kunskaper. 

Olika genrer inom piano 

Pianot kan höras i de allra flesta musikgenrer. När du kan grunderna kan du utöka dina färdigheter till en mer nischad genre. Piano förekommer i allt i från klassisk musik till hip hop. Därmed finns det en bredd i vad just du kan välja att spela när du lärt dig grunderna. Pianokurserna erbjuder även en bredd av olika genrer vilket kommer ge dig kunskaper i de allra flesta musikstilarna. 

Är du intresserad av att ta en pianolektion? Gör en intresseanmälan hos någon av arrangörerna ovan för mer information. 

Jämför kurser