Filtrera efter
Musikproduktion
Distans
Visa alla filter
Visar 1-6 av 6 träffar
Annonser

Artiklar inom Musikproduktion

Reportage inom Musikproduktion

Vad är musikproduktion?

Musikproduktion är ganska exakt vad det låter som. Produktion av musik. Inom musikproduktion följer du musiken från ax till limpa. Från att den komponeras till att den produceras, mixas och slutligen mastras. Det kan även innefatta att du själv komponerar låtar och sedan bearbetar musiken för att hitta just ditt perfekta sound. 

Den som arbetar med musikproduktion kallas vanligtvis för musikproducent. Som musikproducent ansvarar du oftast för alla delar av en musikinspelning, både kreativt och administrativt. Som musikproducent kan du även arbeta med att hjälpa artister att hitta sin egen kreativitet genom coachning och inspiration. 

Oavsett vad du vill göra med dina kunskaper inom musikproduktion kan det vara bra att vara musikalisk och framförallt ha ett intresse för musik och komposition. 

Kurser i musikproduktion

Under en utbildning i musikproduktion på distans kan du som vill utveckla dina kunskaper inom området få chansen att göra det. Du kanske redan skriver egna låtar och vill skapa eller förbättra dina egna produktioner. Eller så vill du lära dig att arbeta med musikproduktion, antingen som hobby eller på professionell nivå. Oavsett finns det ett brett urval av kurser att välja mellan. 

De flesta kurserna i musikproduktion ger dig ett brett spektrum av kunskaper och du får lära dig mer än att bara producera musik. Det finns även mer avancerade kurser där fokus ligger på att ge dig mer grundliga kompetenser inom hela musikskapandet. Beroende på din ambitionsnivå finns det olika längd på utbildningarna, allt från kurser på några timmar till en hel termin. 

Under en utbildning i musikproduktion kan du lära dig om bland annat inspelning och akustik, arrangemang, remix och mastering. Många kurser lär dig även grundläggande musikteori. Allt för att du ska kunna ta din produktion till nästa nivå. 

Läs musikproduktion på distans

Det finns många fördelar med att läsa en kurs i musikproduktion på distans. Genom att läsa en kurs på distans kan du själv välja när och var du vill studera vilket betyder att du ofta kan kombinera det med andra studier eller med ditt jobb. Det som dock nästan alltid förutsätts är att du har tillgång till en dator och vissa specifika program. Vad som krävs för att kunna läsa just den kursen som intresserar dig kan variera beroende på vilken utbildare du väljer att läsa den hos. 

Ett program som återkommer i de flesta kurserna är Logic. Logic är ett sequencerprogram för dig som vill skriva, skapa rytmer, redigera och mixa musik. Många av kurserna som erbjuds på distans kräver att du har tillgång till programmet Logic X eller PRO. Du kan även välja att läsa en specifik kurs för att mer djupgående lära dig hur du spelar in och mixar din egen musik i Logic X.