Visar 1-20 av 47 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 47 träffar
1
2
3

Mer om keramik

Ordet keramik härstammar från grekiskans keramos, vilket betyder krukmakarlera. Det är svårt att fastställa keramikens uppkomst, men fynd har hittats i bland annat Afrika och Asien som kan spåras till 8 000-6 000 f.kr. Under den tiden använde människorna lera som de formade till olika föremål - oftast till skålar. Omkring 3000 f.Kr. började människor att bränna leran som blev till olika glaserade keramiska föremål. Under medeltiden kom drejskivan till Sverige. Drejskiva är bland det viktigaste verktyget att använda om man vill tillverka handgjord keramik av lera. Att utveckla drejskivans hjul tog sin tid. Det var inte förrän på 1800-talet som hjulen blev fullt utvecklade till de vi känner igen idag. 

Att gå en keramikkurs i Stockholm

Att gå en keramikkurs i Stockholm innebär att du skapar handgjorda föremål i alla dess former. Du får lära dig hantverket och hur man tillverkar föremål av lera från grunden. Du kan välja att gå en keramikkurs som passar dina ändamål och lära dig tekniken i exempelvis drejning. Det finns ett flertal varierande kurser som passar för alla. Du kan välja mellan exempelvis drejning för nybörjare, forma en lergök, keramikkurs eller lära dig om ler-och stengodskeramik. Välj en spännande kurs i Stockholm och lär dig skapa dina egna föremål!

Ta med en kollega, familjemedlem eller en kompis och passa på att umgås medan ni lär er att skapa föremål i lera. På kurserna i Stockholm kommer du möta nya människor som delar samma intresse för keramik och ge varandra inspiration när ni skapar. Du kan exempelvis gå en drejkurs och utveckla din förmåga att dreja och komma på nya former att skapa. 

Drejning i Stockholm

Drejning  är den tekniken som används när du vill forma runda föremål, exempelvis vaser, skålar eller krukor. Du placerar en lerklump på drejskivan och sedanroterar du plattan så att den snurrar. Efter det formar du leran med händerna tills det blir det keramikföremål du önskar. Innan man får kläm på hur man drejar så är det lätt att leran blir kletig och geggig. 

Därför är det perfekt att ta en drejningskurs i Stockholm. Både för dig som vill bli en hobbydrejare eller för dig som vill få en mer djupgående utbildning. Det finns kvällskurser, dagskurser, helgkurser och även längre sommarkurser/ julkurser. Det finns drejkurser för alla tillfällen, det är bara att välja den kurs som passar dig bäst. I en drejningskurs kommer du få lära dig grunderna inom drejning och hur man bemästrar verktyget. 

För dig som nybörjare 

Du har kanske länge funderat på att lära dig tekniken i drejning och att kunna skapa dina egentillverkade föremål i keramik, men aldrig riktigt haft tid? Då är det ett perfekt tillfälle att lära dig det nu, genom att gå en keramikkurs för nybörjare. Det finns kortare och längre kurser i Stockholm där du lär dig grundteknikerna inom tillverkning av keramik. Det finns prova på kurser och längre kurser som du kan fördjupa dig inom. Du kan lära dig att dreja, forma keramikobjekt, rakudrejning eller hur man bränner keramik.

Att gå en keramikkurs är verkligen en investering för framtiden, då du alltid kommer att ha användning för dina nya kunskaper. Tänk att du kan tillverka dina egna krukor, dina egna skålar eller dina egna vaser.  

Keramik för företag och grupper i Stockholm

I Stockholm finns det flera keramikkurser som du kan gå ihop med dina kompisar, familjemedlemmar eller med ditt företag!
Varför inte ha nästa företagsevent som en drejningskurs? Stärk eran sammanhållning när ni inspirerar varandra i att skapa egna föremål i lera. Det kommer bli en AW som du och dina kollegor sent kommer att glömma. 

Eller varför inte ha en keramikkurs i samband med en möhippan eller svensexan? Detta kommer ge många skratt och ni får även med med ett minne hem! Låt era kreativa sidor komma fram samtidigt som ni lär er dreja och skapa era egna skulpturer med ett härligt gäng.

Det finns även keramikkurser och drejkurser på andra ställen i Sverige om du skulle vara intresserad! 

Jämför kurser