Kurser i Bollywooddans

Färgsprakande och härliga rörelser

Bollywood är en indisk dans som har skapat sin egen genre genom dansen i de indiska filmerna. Kurser i Bollywooddans öppnar upp en färgsprakande värld med härliga rörelser och musik. Gå en danskurs för nybörjare upp till avancerad nivå
Visar 1-8 av 8 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-8 av 8 träffar
 

Bollywood är mer än bara en dans. Varje rörelse i dansen berättar en del av en historia och tillsammans med musiken och scenkläderna förmedlar dansen en dramaturgisk känsla. I Bollywood dans använder du hela kroppen. Rörelser med armar och huvud är minst lika viktiga som fotarbetet. Armar, ben och fötter, huvud och ögon, mage och höfter är lika viktiga för det symbolspråket som dansen förmedlar. Bollywood dans utgår oftast från en koreografi som varvas med improviserade rörelser där du har möjlighet att uttrycka dig själv. Samarbetet på danslektionerna är även viktigt för att skapa en dialog genom dansen.  

Bollywood danskurs för nybörjare

Under en nybörjarkurs i Bollywooddans får du lära dig dansens grundsteg och kursen går bland annat igenom fotarbete, höftteknik och handrörelser.  Du blir orienterad inom dansen och får lära dig uttrycka olika känslor, till exempel glädje, sorg, kärlek och ilska. En danslektion i bollywooddans tränar även din koordinationsförmåga och ger dig ett roligt träningspass.  

Jämför kurser
Mer inom området
Mer självkänsla med dans

Med dansen kände både Molly Fredin och Sara Granelli Frick att självkänslan växte. Det tackar de Malmö Dansakademi för. 

Läs mer