Visa kurser.se som: Mobil

Hohoho! 🎅 NedrĂ€kningen till jul har börjat! Det firar vi pĂ„ kurser.se med en klurig jultĂ€vling. LĂ€s mer hĂ€r.

Kurser i barngymnastik

Barngymnastik i grupp ger positiva effekter

Är ditt barn ett hĂ€rligt energiknippe som Ă€lskar att hoppa runt? PĂ„ gymnastik för barn fĂ„r ditt barn röra pĂ„ sig pĂ„ ett roligt sĂ€tt samtidigt som de hittar nya vĂ€nner med samma intressen. HĂ€r lĂ€ggs stor vikt pĂ„ motion, utmaning och glĂ€dje!
Visar 1-20 av 207 träffar

Barngymnastik nÀr det Àr som roligast!

PĂ„ barngymnastik fĂ„r ditt barn prova pĂ„ grunderna i gymnastik som hoppa, rulla, balans och klĂ€ttra samt givetvis att upptĂ€cka hur kul det Ă€r med gymnastik och rörelse. HĂ€r finner du information om kurser i barngymnastik som kan underlĂ€tta för dig att vĂ€lja rĂ€tt kurs för ditt barn. Du kan filtrera efter bĂ„de arrangör eller plats och hitta den barngrupp som passar bĂ€st. De olika arrangörerna erbjuder kurser efter nivĂ„ och Ă„lder samt bĂ„de tĂ€vling och trĂ€ning. 

Barngymnastik Àr perfekt för barn som har spring i benen. BÀst av allt Àr att om du uppmuntrar ditt barn med roliga motoriska utmaningar sÄ kommer du frÀmja barnets utveckling bÄde fysiskt och psykiskt. Gemensamt för alla kurser inom barngymnastik listade hÀr Àr att deras vÀrdegrund Àr glÀdje. GlÀdje till gymnastik, gemenskap och rörelse.

Grunder i gymnastik

Barngymnastiken bygger pĂ„ de grundlĂ€ggande motoriska rörelserna och varje barngrupp Ă€r anpassad efter barnens Ă„lder och utveckling. Forskning visar att om man börjar trĂ€na motorik tidigt i livet förebygger man inlĂ€rning- och koncentrationsproblem senare i livet. Förutom att barngymnastiken ger barnet fysiskt aktivitet pĂ„ ett roligt sĂ€tt. LĂ€gger det Ă€ven grunden för att barnet ska kunna utveckla teknik för svĂ„rare moment inom gymnastiken. Kullerbyttan Ă€r början pĂ„ en handvolt och att ligga raklĂ„ng pĂ„ golvet och rulla Ă€r grundlĂ€ggande för att senare vid en volt kunna göra en skruv. 

 • Krypa
 • Åla
 • Springa
 • Hoppa
 • KlĂ€ttra
 • HĂ€nga
 • Rulla
 • Balansera
 • Stödja
 • Kasta
 • FĂ„ngaGymnastikens olika grenar

Gymnastik Àr ett brett begrepp med mÄnga olika grenar och tÀvlingsdiscipliner. Det Àr en populÀr och rolig idrott som passar bÄde barn och vuxna. För den som verkligen vill och Àr duktig finns det stora möjligheter att lyckas internationellt. Men vÀljer man att satsa pÄ att bli en skicklig gymnast behöver man börja öva i ung Älder för det Àr en idrott som krÀver styrka, flexibilitet och en bra kroppsuppfattning.

Trupp Gymnastik

Den mest populÀra disciplinen av gymnastik i Sverige och Àr en lagsport dÀr lagen kan bestÄ av flickor, pojkar och mixade lag. Det hÀr Àr Àven en disciplin som Àr populÀr för barn och vuxna att trÀna i en förening utan att tÀvla. TÀvlings inriktningen bestÄr av tre grenar: fristÄende, tumbling och trampett.

 • FristĂ„ende

Truppen genomför ett vÀl koreograferat program till musik. Grenen krÀver teknik, smidighet och utstrÄlning.

 • Tumbling

Truppen genomför akrobatiska voltserier i olika svÄrighetsgrad. Det Àr en gren som krÀver teknik, styrka och perfekt timing.

 • Trampett

I denna gren genomförs övningar med trampett och hoppbord. Trupperna visar upp tre olika hoppvarv.

Rytmisk gymnastik

Det hÀr Àr en gren de flesta kÀnner igen frÄn OS. Gymnasten utför ett koreograferat program till musik pÄ en stor matta och anvÀnder sig av redskap. Det finns fem redskap inom denna gren som Àr band, boll, rep, kÀglor och tunnband. Under programmet fÄr redskapet befinna sig i gymnastens hand, pÄ kroppen, pÄ golvet eller i luften men det mÄste stÀndigt vara i rörelse och i harmoni med koreografin.

Artistisk Gymnastik

Artistisk gymnastik Àr en olympisk gren för bÄde kvinnor och mÀn. Det Àr en gren inom gymnastiken dÀr bÄde barn, unga och vuxna kan tÀvla och trÀna beroende pÄ ambition och Älder. HÀr tÀvlar gymnasterna i fyra moment.

 • Barr

BestĂ„r av tvĂ„ elastiska holmar, en lĂ„g och en lite högre. Gymnasten svingar runt dessa i olika övningar samt gör förflyttningar i luften mellan holmarna. 

 • Hopp

HĂ€r utför gymnasten en ansats och ett hopp med handisĂ€ttning och utför en eller flera rotationer. 

 • Bom

HÀr utför gymnasten en serie av gymnastiska koreograferade övningar pÄ tid som bÄde ska vara uttrycksfulla och sammanhÀngande.

 • FristĂ„ende

Gymnasten ska genomföra ett program till musik pĂ„ matta och bedöms pĂ„ artistisk nivĂ„ och svĂ„righetsgrad samt att koreografin tillsammans med musik Ă€r enhetligt. Detta moment utförs Ă€ven pĂ„ tid. 

JÀmför kurser