Vad betyder tranchera? - Forum

2014-03-31 15:59   Ludwig

Har alltid undrat, antar att det har något med mat att gör?


RE: Vad betyder tranchera?
2014-03-31 16:23   Camilla Svensson

Hej Ludwig

Ja precis har det något med mat att göra. Att tranchera betyder att man skär upp tillagat kött väldigt tunt. Detta görs för att man ska kunna känna köttets fibrer på tungan. Kyckling håller inte ihop lika bra som nöt- eller fläskkött så när man trancherar kyckling skär man ofta i centimeterstora bitar. Nöt- och fläskkött skärs oftast i millimetertunna skivor.

Det finns även speciella verktyg som används vid tranchering. Oftast används en trancherkniv som är väldigt vass och en tranchergaffel för att hålla köttet stilla medan man skär. På restaurang används ibland maskiner som skär köttet i tunna skivor som är lika stora. Då kan kockarna också ställa in hur tunna de vill ha skivorna.

/Camilla på kurser.se


Hitta kurser inom kategorin:
Glöm inte bort din fritid
Prenumerera på vårt nyhetsbrev så ser vi till att påminna dig. Få kurstips och inspiration direkt i mejlinkorgen ☀️