Hur gör man för att smaksätta egen olivolja? - Forum

2014-05-26 17:48   Gudrun

Jag undrar hur man gör när man ska smaksätta sin egen olivolja. Jag tänkte göra och ge bort i present, är det något speciellt men ska tänka på eller är det bara att lägga i det man känner för?


RE: Hur gör man för att smaksätta egen olivolja?
2014-05-27 16:32   Camilla Svensson

Hej Gudrun!

Egen smaksatt olivolja är en väldigt trevlig present att ge bort. För att smaksätta olivolja själv är det bra att använda bra råvaror, det kan vara värt att lägga några kronor extra både på olivoljan och på smaksättningen. 

Det är viktigt att använda rena flaskor och att skölja örter eller blad innan du lägger ner dem i oljan. det är vanligt att krydda olivolja med vitlök och chili, men även timjan, rosmarin och parmesan är populära smaksättare. Det kan vara bra att provgöra en olivolja och se så att smakerna passar ihop innan du ger bort en olivolja i present.

Som present kan det vara bra att tänka på vilka kryddor som både ser snygga ut och smakar gott. Det finns flera blomblad som är ätbara och som blir väldigt vackra i olivolja, till exempel ringblomma och lavendel. Olivoljan måste vila i minst en vecka innan den har tagit smak och på den tiden har det mesta som flyter till en början landat på botten. 

Lycka till!


Hitta kurser inom kategorin:
Glöm inte bort din fritid
Prenumerera på vårt nyhetsbrev så ser vi till att påminna dig. Få kurstips och inspiration direkt i mejlinkorgen ☀️