NLP Holistisk Lifecoach Professionell

Längd
24 dagar
Pris
56 125 SEK inkl. moms
Nästa kurstillfälle
Januari 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
24 dagar
Pris
56 125 SEK inkl. moms
Nästa kurstillfälle
Januari 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

NLP Holistic Lifecoach Professional

En utbildning till diplomerad professionell Holistisk Lifecoach (H.L.C) med certifiering till NLP Practitioner via INLPTA (International NLP Trainers Association)

När och var?

Våren 2024 startar vi i Malmö en längre coachutbildning som inkluderar en NLP-Practitioner certifiering. Vi kallar utbildningen NLP Holistisk Lifecoach Professionell. Ca 24 dagar utspritt på 6 – 8 månader där du diplomeras som professionell Holistisk Lifecoach samt certifieras till NLP practitioner via INLPTA (International NLP Trainers Association).


Vad är NLP?

Neuro Lingvistisk Programmering (NLP) är en spännande metod och ett samlingsnamn för en uppsättning kraftfulla strategier, processer, modeller och tekniker som kombinerar neurovetenskap, språk och beteendemönster för att leda sig själv och andra, förbättra vårt sätt att kommunicera och nå våra mål. Genom att undersöka hur våra sinnen och hjärnor fungerar kan vi lära oss att effektfullt påverka både vårt eget och andras tankesätt och beteende, samt förstå och kommunicera bättre med oss själva och andra.

Dessa strategier, processer, modeller och tekniker bygger på studier av framgångsrika människor på olika områden inom bland annat terapi, coaching, ledarskap, kommunikation och teamutveckling samt förändringsarbete i allmänhet.

NLP bygger på idén att våra tankar och beteenden påverkas av vår hjärna och våra sinnen. Genom att förstå dessa processer kan vi lära oss att använda dem till vår fördel. Med NLP lär vi oss att identifiera och förändra våra omedvetna tankemönster och beteenden för att skapa önskade resultat i våra liv.

Något mycket attraktivt med NLP är dess praktiska och användbara tillvägagångssätt. Istället för att endast fokusera på teori och abstrakta koncept ger NLP oss konkreta verktyg och tekniker som vi kan använda i vårt vardagliga liv för att främja vårt eget välbefinnande och framgång.

NLP kan som nämnt användas inom många olika områden, såsom personlig utveckling, ledarskap, förändringsarbete, professionell kommunikation och coaching. Genom att lära oss NLP kan vi förbättra vårt sätt att kommunicera med andra människor och skapa starka, positiva relationer. Vi kan också förbättra vår förmåga att förstå och påverka vårt eget sinne, vilket hjälper oss att nå våra mål och leva mer uppfyllande liv.


Viktiga delar i NLP

En viktig del av NLP handlar om att lära sig att använda språket på ett effektivt sätt för att kommunicera våra tankar och önskemål tydligt och övertygande. Genom att bli medvetna om vårt eget språk och använda specifika ord och fraser kan vi skapa kraftfulla förändringar i vårt eget sinne och hos andra människor.

En annan viktig princip inom NLP är att lära sig ta ansvar för våra tankar, känslor och beteenden. Genom att inse att vi har kontroll över vårt eget sinne kan vi ta makten över våra liv och in högre utsträckning skapa de resultat vi önskar. NLP lär oss att vi har resurserna inom oss för att nå våra mål och att vi kan förändra vår mentala inställning för att övervinna hinder och motgångar.

NLP erbjuder således en rad tekniker och verktyg för att hjälpa oss att nå våra mål. En av de mest kända teknikerna är “ankare”, som handlar om att koppla ett visst tillstånd eller känsla till en specifik handling eller situation. Genom att skapa positiva ankare kan vi trigga positiva känslor och tillstånd i oss själva och andra.

En annan användbar teknik inom NLP är “modellering”. Genom att studera och analysera framgångsrika personers tankemönster och beteenden kan vi lära oss att designa våra egna framgångsrika strategier och tillämpa dem i vår egen situation. Modellering är en kraftfull metod för att accelerera vår personliga utveckling och uppnå våra mål.


NLP Historik

NLP utvecklades i USA under tidiga 70-talet när Richard Bandler (matematiker) och John Grinder (docent i lingvistik) tog fram en ny metod att identifiera, fånga och sprida andra personers mästerlighet på olika områden. Modellering kallade de den metoden, som beskrivet ovan.
Till en början modellerade de mästerligheten hos tre världsledande terapeuter; Fritz Perls (Gestaltterapi), Virginia Satir (Familjeterapi) och Milton Erickson (världskänd psykiater). NLP'n har sedan spridit sig över hela världen och hela tiden fortsatt att utvecklas samt detta inom många olika applikationsområden. NLP fungerar bra att applicera på förändringsarbete oavsett område, inte bara inom terapi och coaching således.

En fråga som NLP genom modellering och flera andra verktyg och tekniker effektfullt hjälper att besvara är "vad är skillnaden som gör skillnaden mellan medioker prestation och mästerlig prestation? mellan ok eller bra resultat och mästerliga resultat?". Här kan identifieras språk, fysiologi, sinnesstämningar och mentala processer och i dem mönster (snarare än teorier) som kan läras ut och i förlängningen spridas till andra.


Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Neuro Lingvistisk Programmering en spännande metod som kan hjälpa oss att förstå och påverka vårt eget sinne och beteende, liksom andras. Med NLP kan vi lära oss att kommunicera mer effektivt och i högre utsträckning nå våra mål på ett mer framgångsrikt sätt. Genom att använda konkreta verktyg och tekniker kan vi förbättra vårt sätt att tänka, agera och interagera med människor runt omkring oss. Om du är intresserad av personlig utveckling och att nå dina mål på ett mer effektivt sätt kan NLP vara något för dig att utforska och lära dig mer om samt att använda för att coacha och hjälpa andra.

Vi är anslutna på en av världen största NLP organisationer, INLPTA –International NLP Trainers Association, för att garantera hög kvalité, professionalism och etik. Det är också genom INLPTA som du får till NLP certifikat.


Du som gått HLC-grundkursen innan ges en rabatt på den längre NLP-Coachutbildningen.

Värt att veta är att grundutbildningen till Holistisk Lifecoach innehåller gott om NLP även om det ej är så vi riktigt marknadsför den, då den ej leder till certifiering, vilket denna den längre utbildningen istället gör.


Kursort

Malmö, preliminärt i Sverigehälsans lokaler i centrala Malmö.


Kursstart & datum

Prel. januari 2024.

Prel. 8 moduler om 3 dagar (totalt 24 dagar).

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Januari 2024

  • Kurs
  • Malmö
  • Sista ansökan: 15 dagar före kursstart

Målgrupp

Kostnader

Investering

49 900kr plus moms (62 375kr inklusive moms)

Anmälningsavift: 6 000kr 

Räntefri delbetalning på upp till 24 månader möjlig

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av NLP Holistisk Lifecoach Professionell och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Yogalärarutbildning

Svenska Hälsoteamet Svenska Hälsoteamet grundades 1988 och arbetar med massage, yoga, coaching, hälsa med helhetstänkande, personligt ledarskap och personlig utveckling.  Svenska Hälsoteamet är skolan för den som vill arbeta professionellt som antingen Medicinsk MassageterapeutCertifierad MassörDiplomerad MassörFriskvårdsmassörYogalärareHolistisk Life Coach (HLC) eller som vill vidareutbilda sig inom...

Läs mer och visa alla kurser med Svenska Hälsoteamet

Highlights