Studiecirkel om diken i Värmland - Förvaltning och underhåll av diken Arvika & Eda

SV Värmland, i Eda
Längd
9 timmar på 3 tillfällen
Pris
0 SEK
Längd
9 timmar på 3 tillfällen
Pris
0 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

SV Värmland
Funderar du på vad som gäller när du ska underhålla diken på din fastighet?

Har du andelar i dikningsföretag, ett dike som gränsar till en granne eller arrenderar mark inom ett dikningsföretag? Kom med i vår nya studiecirkel och lär dig mer!

I vårt område finns det många diken som behöver underhållas för att det ska gå att odla på åkermarken.
Det finns också dikningsföretag som inte underhållits på länge och som riskerar att falla i glömska. Ett dikningsföretag är lika viktigt att hålla vid liv som en vägförening och utan fungerande markavvattning kommer det på sikt inte gå att bedriva jordbruk i vår bygd.

Målgrupp för studiecirklarna
Cirklarna riktar sig framförallt till dig som är lantbruksföretagare, anställd maskinförare på jordbruksföretag eller maskinstation, eller på annat vis är aktiv inom de gröna näringarna (till exempel entreprenör inom täckdikning och underhåll av diken) eller markägare med jordbruk.

Studiecirklarna sker med på uppdrag av Jordbruksverket och med stöd från EU:s landsbygdsprogram. Arrangeras i samarbete med LRF och Studieförbundet Vuxenskolan.

Anmälan här på hemsidan.
Vid frågor, kontakta:
Kajsa Edbom på mail kajsa.edbom@lrf.se eller telefon 079-066 08 07

Vi träffas tre gånger, måndagar 8/4, 15/4 & 29/4 kl. 18:00-21:00
Det bjuds på kaffe/te & smörgås.

Varmt välkommen!

När du gör en anmälan godkänner du:
De uppgifter om mig och mitt företag som jag lämnar i samband med denna aktivitet används av Jordbruksverket för framställning av statistik och utvärdering av aktiviteten. Samt av Studieförbundet, LRF och Jordbruksverket för administration och redovisning av de studiecirklar, cirkelledarutbildningar och öppna arrangemang som ingår i projektet med studiecirklar om diken. Uppgifterna behandlas elektroniskt och lagras i enlighet med vad som gäller för myndigheters arkivhantering.

Veckodag: Måndag
Tid: 20:00-23:00
Ledare: Kajsa Edbom
Lokal: Brobacken
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Studiecirkel om diken i Värmland - Förvaltning och underhåll av diken Arvika & Eda och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Värmland
Stapelgatan 2
652 16 Karlstad

Studieförbundet Vuxenskolan Värmland 

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med SV Värmland

Highlights