Visa kurser.se som: Mobil

Föreläsning Hållbar livsstil - med Ayurveda som inspirationskälla

SV Skåneland
Kursinformation
Trelleborg
2019-09-04 18:00
100 SEK
Kursbeskrivning

Kursbeskrivning

Ayurveda är en komplett och komplicerad indisk läke- och hälsovetenskap som samtidigt är lätt och praktisk att använda i vår västerländska del av världen. Kunskapen om livet som ayurveda betyder har över 5.000 år på nacken och man tror att kunskapen först utvecklades i Indusdalen i nuvarande Pakistan och västra Indien. Ayurvedas syfte är att skapa balans och harmoni i våra liv i världen naturen och i universum. När balans och harmoni råder då är vi fullt friska. Denna holistiska läkekonst beskriver alla hälsoaspekter såväl de fysiska mentala själsliga sociala som de miljömässiga. Att denna urgamla kunskap är så populär i dagens moderna samhälle beror på att dess grundläggande principer är enkla att använda i vardagslivet och att stora hälsovinster kan uppnås med små förändringar.
Ayurvedas grundläggande principer bidrar till att skapa och upprätthålla en god hälsa och bota ohälsa. Vad är en hållbar livsstil? För en del av oss kan det handla om att ha en livsstil som innebär att vi värnar om miljön och tar vårt ansvar när det gäller avfallshantering och andra miljörelaterade saker i vår vardag. För andra kan en hållbar livsstil innebära att vi äter sunt rör på oss och försöker att inte stressa för mycket. Men dessa perspektiv var för sig ger inte en bild av dig och mig världen och universum som en hållbar helhet. Även om vi tror att vi tar hand om oss själva när vi sopsorterar äter sunt eller cyklar till jobbet för att spara på miljön. I den här föreläsningen vill Eva visa hur den ayurvediska kunskapen kan hjälpa oss att förbättra och bibehålla en god hälsa i alla delar av vårt liv även på ett djupare plan.
Veckodag: Onsdag
Tid: 18:00-19:30
Lokal: Corfitz-beck-friisgatan 1

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Föreläsning Hållbar livsstil - med Ayurveda som inspirationskälla.

SV Skåneland

SV - Skåne - Kom och utbilda dig i Skåne!

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av Sveriges största studieförbund. Vi erbjuder studiecirklar, kurser och kulturarrangemang. SV-  Skåneland är en avdelning som ansvarar för Studieförbundet Vuxenskolans verksamhet i 27 av Skånes 33 kommuner. Vi erbjuder kreativa mötesplatser som ger människor möjligheter till...


Läs mer och visa alla kurser med SV Skåneland

Kontaktuppgifter till SV Skåneland

SV Skåneland

Södergatan 10
25225 Helsingborg

Tel: 010-7030840
www.sv.se

Recensioner
Bli den första att recensera Föreläsning Hållbar livsstil - med Ayurveda som inspirationskälla!