Keramik - För både nybörjare och dig med vana

SV Östergötland, i Söderköping
Längd
20 timmar på 5 tillfällen
Pris
1 947 SEK
Längd
20 timmar på 5 tillfällen
Pris
1 947 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning


Kursinnehåll
På den här kursen får du lära dig grunderna inom keramik - att skapa med lera utan drejskiva. Vi kommer att kavla, ringla och tumma. Du kommer att lära dig hur leran ska bearbetas, hur man kan dekorera leran och hur man glaserar.

Kursupplägg
De här enkla - och roliga teknikerna räcker för att skapa allt från koppar och fat till skulpturer och konstverk.

Din inspiration till skapandeprocessen får du genom böcker, inspirationsbilder, naturen, dina kurskamrater och kursledaren. Du arbetar helt utifrån din egen nivå och i din egen takt i ett lekfullt och kravlöst skapande. Vissa genomgångar kommer att vara gemensamma. Litteratur finns i verkstaden att läsa under kurstid.

Våra keramikkurser består av blandade grupper där mer erfarna möter rena nybörjare. Kursen passar därför både dig som inte tidigare sysslat med keramik och dig som redan har erfarenhet.
Material

Vi arbetar i leror och glasyrer som finns i verkstan. Lera ingår i kursavgiften. Glasyr och bränningskostnad tillkommer med 0,40 kr/cm2. Ytan avser den plats godset tar upp på bottenplattan inkl. utrymmet till nästa gods. Maxhöjd för ett alster är 20 cm.

Ett exempel: En kopp/fat/vas som är ca 10x10 cm i botten har en totalyta av 11x11 cm vilket ger 121 cm2. Priset blir då 121x0,40=48,40 kr. Bränningskostnad betalas vid kursens slut till kursansvarig Pia J. Stengard kontant eller via Swish.

Under kursen får du lära dig:
• lerans olika egenskaper
• kavling
• tummning
• ringling
• hur bränningen går till
• metoder för glasering

Förkunskaper
En kurs främst för nybörjare. Men eftersom en stor del av undervisningen är individuellt anpassad kan olika kunskapsnivåer samsas på samma kurs. Du får arbeta med moment som är anpassade till din kunskapsnivå och dina förutsättningar. Kursen kräver således inga förkunskaper.

Kursledare
Pia J. Stengard. Tel: 0738-288 336, E-post: ateljen@piajstengard.com

Min konstnärliga bana började redan som 14-åring då jag lärde mig grunderna inom silversmide. Vid 17-års ålder fortsatte jag min resa mot silversmed då jag under ett år läste i USA. Väl hemma blev det fokus på det mjuka hantverket och jag tog min examen vid Textilhögskolan i Borås 1987. Några år senare gick jag min första, men inte sista, utbildning i keramik. Därefter kom ”livet” emellan och jag fick lägga mer och mer fokus på min grafiska formgivning som huvudsaklig inkomstkälla.

Önskan att arbeta med silver och lera släppte dock aldrig och 2014 återupptog jag silversmidet och inredde min första egna smedja. Idag har jag en stor verkstad/ateljé i centrala Valdemarsvik, som förutom silververkstaden, också har plats för min keramikugn, lerverkstad och målarateljé.
Veckodag: Onsdag,Torsdag
Tid: 19:00-23:00
Lokal: Skönbergagatan 8
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Keramik - För både nybörjare och dig med vana och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Östergötland
Vasavägen 3
582 20 Linköping

Studieförbundet Vuxenskolan Östergötland 

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med SV Östergötland

Highlights