Biodling nybörjare Vikbolandet

SV Östergötland, i Vikbolandet
Längd
30 timmar på 10 tillfällen
Pris
500 SEK
Längd
30 timmar på 10 tillfällen
Pris
500 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Kurs för dig som är intresserad av bin och biodling, i samarbete med Vikbolandet biodlarförening!

Kursupplägget är under utformning, planering är därför preliminär och kan komma att ändras.

Kursen kommer förläggas till Björksätter Vikbolandet, där föreningen har sin Bigård och föreningslokal. Vi kommer i första hand att hålla de teoretiska kursavsnitten i föreningslokalen i Björksätters gamla skola. De praktiska avsnitten genomförs i föreningens Bigård i Björksätter samt i några av kursledares egna Bigårdar. Kursen kommer att ledas av en grupp erfarna biodlare som ingår i föreningens styrelse.

Vi avser att följa binas utveckling under året så nära realtid som möjligt och har lagt upp kursen efter detta. Vi använder Sveriges Biodlares riksförbunds kurslitteratur med ett eget kursupplägg, där vi blandar teori och praktik med tonvikt på det praktiska arbetet. I kursen ingår det att man även deltar i skötseln av föreningens bigård. Under försommaren sker det på helgen antingen lördag eller söndag. Reservation: Vid dåligt väder kan skötseln komma att förläggas till någon vardagkväll. Deltagarna kommer att få ansvara för skötseln av 1-2 bikupor, där två personer per vecka finns med i Bigården under ledning av en mentor. Deltagarna lägger själva upp ett schema som passar gruppen.

Vi kommer att förlägga kursen till både kvällstid på vardag och dagtid på helg. Kursen är upplagd med 10 träffar med kursstart i början av april och avslutas i slutet av juni, datum ännu ej fastställda.

Kursavgift 500 kronor exkl kursmaterial (Mina första år som biodlare samt Min biodling- arbetsbok för deltagare.)

Kontakt för mer information:
Weronica Roos-Heinefeldt
Utbildningsansvarig Vikbolandets biodlarförening
Mail: heinefeldt53@gmail.com
Mobilnr 070 245 77 96

Veckodag:
Tid: 20:00-22:30
Lokal: Kuddby
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Biodling nybörjare Vikbolandet och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Östergötland
Vasavägen 3
582 20 Linköping

Studieförbundet Vuxenskolan Östergötland 

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med SV Östergötland

Highlights