Visa kurser.se som: Mobil

Släktforskning - lär dig släktforska med datorn

SV Kronoberg
Kursinformation
Tingsryd
15 timmar på 5 tillfällen
2020-03-25 18:00
945 SEK

Kursbeskrivning

Släktforskning - lär dig släktforska med datorn

Kursinnehåll
En nybörjarkurs för dig som vill börja släktforska med datorn. Du lär dig söka i databaser och kyrkböcker och hur du dokumenterar din forskning i datorprogram. Många praktiska övningar med realistiska exempel ges under färden. Varje sammankomst avslutas med enskilt arbete där deltagarna ges stor möjlighet att själva bestämma över innehållet. Till vår hjälp har vi ArkivDigital Online och ett antal databaser bl.a. Sveriges befolkning Sveriges dödbok Begravda i Sverige Emigranten Populär och Svenska ortnamn.

Förkunskaper
God datorvana krävs för kunna tillgodogöra sig innehållet i denna kurs.

Material
Egen dator används till kursen. Ett kursmaterial tillhandahålls som ger ett sammandrag av de råd och tips som ges inom varje avsnitt. Ett aktivt konto hos ArkivDigital online krävs för att kunna följa kursen detta hjälper cirkelledaren till med vid första träffen.

Kursledare
Dan Östergaard IT-konsult. Har studerat vid Lunds universitet och efter det vidareutbildat sig inom IT bland annat med nätverk webbdesign programmering service support och utbildning.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl annars kommer den med vanlig post.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.

Veckodag: Onsdag
Tid: 18:00-20:30
Ledare: Dan Östergaard
Lokal: Storgatan 84

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Släktforskning - lär dig släktforska med datorn.

SV Kronoberg

Välkommen till SV - Kronoberg på kurser och utbildning för alla!

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...


Läs mer och visa alla kurser med SV Kronoberg

Kontaktuppgifter till SV Kronoberg

SV Kronoberg

Smedjegatan 3 B
352 46 Växjö

Tel: 0470 - 145 00
www.sv.se

Recensioner
Bli den första att recensera Släktforskning - lär dig släktforska med datorn!