Skapa i lera Pukeberg

SV Kalmar län, i Nybro
Längd
32 timmar på 8 tillfällen
Pris
2 550 SEK
Längd
32 timmar på 8 tillfällen
Pris
2 550 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Innehåll
Denna kurs riktar sig både till nybörjare och till dig med erfarenhet av keramiskt skapande. Demonstrationer av grundläggande tekniker, såsom kavling, tummning och ringling kommer ske vid de tidigare kurstillfällena, fokus kommer sedan gå över till mer eget uttryck under slutet av kursen.
Vi kommer inte att gå igenom drejning, men de deltagarna som sen tidigare har kunskaper kring drejning kan utföra det.
Vill du lära dig drejning? Det kommer tillfälle till detta under våren 2024 (egen kurs)

Upplägg
Arbetet kommer utgå från deltagarnas egna målsättningar och intressen. Vid första kurstillfället så diskuteras vad varje individ vill uppnå vid kursens slut och kursledaren ger råd om hur personen ska gå till väga och vilka tekniker som är rimliga att fokusera på under den begränsade kurstiden.
Mål kan vara både specifika eller generella, någon kanske bara vill lära sig mer om keramik och hur man arbetar med lera medans någon annan kan ha ett mer konkret mål såsom en färdigställd teservis vid kursslut.
Följande tekniker gås igenom: Tumning, ringling, kavling, skröjbränning, glazyrer, dekormålning.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Ledaren:
Agnes Marin är keramiker aktiv i Ateljehus Pukeberg. Hon utbildad vid bland annat Capellagården och skulpterar, gjuter och drejar i stengodslera och porslin.
Instagram: https://www.instagram.com/agnesmarin.keramik/
Hemsida: https://www.agnesmarin.com/

Kursmaterial
Material så som lera köps på plats av kursledaren. Bränningskostnader tillkommer.

Boktips
Bra grundläggande böcker är Potters bok av Bernard Leach eller Keramisk handbok av Finn Lynggaard, dessa hittas begagnade på nätet eller antikvariat. Till kursen behövs inte denna litteratur endast vid eget intresse.

Bra att tänka på
Om deltagaren blivit inspirerad av några specifika föremål, böcker eller bilder får dessa gärna tas med till lektionerna då de underlättar diskussion och illustrerar både för kursledaren och för de andra deltagarna vad hen siktar på eller inspireras av.

Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Återtar du din anmälan återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart., där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Kostnad för material ingår ej i avgiften om inget annat anges. Medlemmar i LRF och SPF har 10% rabatt på deltagaravgiften. Är du berättigad till rabatt måste du ange det vid anmälningstillfället. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.
Veckodag: Onsdag
Tid: 19:00-23:00
Lokal: Pukebergarnasväg 30
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Skapa i lera Pukeberg och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Kalmar län
Pukebergarnasväg 30
38234 Nybro

Studieförbundet Vuxenskolan - Kalmar län

Studieförbundet Vuxenskolan i Kalmar län är en folkbildningsaktör som erbjuder kreativa mötesplatser över hela länet. Vi vill ge människor möjligheter till kunskap, reflektion, bildning och samhällsengagemang. Vi arbetar för att vara en lokal kraft för samhällsutveckling. SV är folkbildningens mest...

Läs mer och visa alla kurser med SV Kalmar län

Highlights