Hundkurs - Fortsättning valp/grundkurs

SV Jönköpings Län, i Jönköping
Längd
12 timmar på 6 tillfällen
Pris
1 700 SEK
Nästa kurstillfälle
22 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
12 timmar på 6 tillfällen
Pris
1 700 SEK
Nästa kurstillfälle
22 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

INNEHÅLL
Den här kursen vänder sig till dig som har gått valpkurs tidigare eller som har en lite äldre hund som inte gått valpkurs tidigare, men som kan enkla kommandon som sitt, ligg, stanna och lättare inkallning. Vi kommer bland annat att fördjupa oss mer i den fortsatta träningen av delmoment som förekom i valpkurs, med mer inlägg av störningsträning. Utgångsplats är Elmiafälten, men vi kommer att förlägga olika tillfällen även på andra platser.

KURSENS INNEHÅLL
• följsamhet i koppel/hundmöten
• stanna kvar - inkallning
• stannakommando
• observationer
• aktivering, spår med snitslar, sök
• stresshantering

BRA ATT VETA
Krav är att du med din valp fullföljt valpkurs och vill fortsätta träna vidare i grupp, eller har en omplaceringshund eller valp som fyllt 9 månader men som tränat grunderna hemma. Är valpen/omplaceringshunden ännu inte fyllda 9 månader och inte gått någon valpkurs bör du istället anmäla dig till en valpkurs.

• Din hund måste vara vaccinerad. Ta med vaccinationsintyg vid kursstart.
• Alla former av halvstryp eller stryphalsband är ej tillåtna under valpkursen.
• Strikt ägaransvar gäller, vilket betyder att du som ägare har ansvar för din hund och det den gör.
• Platser: 7 deltagare med hund, medföljande deltagare utan hund halva priset ( 850:-)
• Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen om vi inte fått in tillräckligt många deltagare
• Kallelse/faktura skickas ca en vecka före kursstart

LEDARE
Inger Ekdahl driver "Stadiga Tassar" där hon håller i workshops inom TTouch, valpkurser, 1 till 1-träning mm. Hon är även berikningsinstruktör och har även läst och läser etologikurser
Så här beskriver Inger sig själv och sin passion för hundar och djur:
"Djur har alltid varit min passion och något som fyllt min vardag på ett eller annat sätt. Jag har gått diverse utbildningar inom SBK och var aktiv i Habo BK under några år både som hjälptränare/assistent på valp-, grund, fortsättning- och rallykurser, men även suttit i styrelsen.
Mitt intresse för beteendeproblematik ledde mig till England där jag gick en 3-årig utbildning till Tellington TTouchinstruktör för husdjur och tog min examen 2014.
För mig handlar samvaron och träningen med våra hundar om att bygga upp tillit och trygghet genom positiva och mjuka belöningsmetoder och genom att ge hunden och dess person redskap för att kunna hantera situationer som kan vara negativa för hunden."

FRÅGOR?
Kontakta verksamhetsutvecklare Reka Tompa
reka.tompa@sv.se, 070-431 39 42

SV:s kurser och verksamhet utgår ifrån studiecirkelns pedagogik. I studiecirkeln förenas lärande och personlig utveckling, samtidigt som vi ger plats för grundläggande demokratiska värderingar. Grunden är det egna intresset och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka studiecirkelns inriktning och innehåll.
Veckodag: Söndag
Tid: 12:00-12:30
Ledare: Inger Ekdahl
Lokal: Elmiavägen

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

22 september, 2024

  • Kurs
  • Jönköping
SV Jönköpings Län

Studieförbundet Vuxenskolan - Jönköpings Län

Studieförbundet Vuxenskolan vill ge människor möjligheter. Därför erbjuder vi en bred verksamhet med studiecirklar, kurser och kulturaktiviteter i hela Jönköpings län. Vi samarbetar också med en mängd organisationer och föreningar. På vår hemsida hittar du kurser i flera olika ämnen...

Läs mer och visa alla kurser med SV Jönköpings Län

Highlights