Lär dig sticka, nybörjare

SV Halland, i Varberg
Längd
15 timmar på 5 tillfällen
Pris
850 SEK
Nästa kurstillfälle
7 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
15 timmar på 5 tillfällen
Pris
850 SEK
Nästa kurstillfälle
7 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Kom och lär dig att sticka! Vi lär oss grunderna i materialval (garn), verktyg (stickor) och mönster innan vi tar oss gemensamt an det nybörjarvänliga första projektet. Kursen avslutas med att du kommer igång med ditt alldeles eget första projekt.

Målgrupp
Kursen är till för dig som aldrig har stickat förut och vill prova, men även för dig som har testat lite på egen hand och/eller inte har stickat på länge.

Mål
Efter kursen behärskar du stickningens grundläggande tekniker och har den kunskap som krävs för att själv kunna välja och utföra enklare stickprojekt.

Innehåll
Vi påbörjar kursen med ett tillfälle där vi pratar endast teori så att du sedan kan gå och handlar det du kommer att behöva för ditt projekt inför andra tillfället:
- Vilka olika garner, stickor och mönster finns och vad lämpar sig bäst till nybörjare?
- Förberedning inför ditt första projekt

Vid nästa tillfälle börjar du ditt första projekt. Du kan välja mellan olika nybörjare vänliga mönster och projekt som kursledaren tar med och får hjälp med att välja rätt garn och stickor vid första träff (obs. du behöver alltså inte ha handlat något garn eller stickor när vi först ses!).

De följande fyra tillfällena stickar vi tillsammans. Kursen hålls i små grupper för att kunna ge individuell hjälp och svara på frågor.

Under träffarna gör vi avbrott i stickandet för att kursledaren ska kunna visa

- Olika uppläggningsmetoder och för- och nackdelar med dem
- Olika masktyper
- Olika typer av mönster och hur man hittar mönster
- Hur man läser ett mönster
- Projektavslutning och skötsel av handstickade plagg.

Dessutom kommer du att lära dig intressanta fakta om stickning och stickningens historia när vi tar paus från stickningen.

Studiematerial
Inget garn eller stickor behövs till första tillfället, men det kan vara bra att ha med en anteckningsbok och penna.
Du köper garn och stickor inför det andra tillfället, efter att du har valt ditt första projekt. Om du redan har garn och/eller stickor hemma kan du ta med dem till det första tillfället så att vi kan se vad som lämpar sig bäst.

Gruppstorlek
Denna kurs har plats för 8 deltagare.

Om kursledaren
Magdalena Pfaffl, idag 38 år och bosatt på Getterön, började sticka i senare tonåren och har sedan dess stickat både enkla och komplicerade projekt, allt från enkla mössor till avancerade spetsar och stora plagg i flerfärgad stickning. Hon utforskat olika tekniker och material inom stickning och har även fördjupat sig i stickningens historia och tillverkning av olika material.
Under sina många flyttar runt om i världen har stickningen varit Magdalenas sätt att möta nya människor. Efter att ha flyttat till Varberg initierade hon år 2020 ett stickcafé på kvällstid i centrala Varberg, vilket möjliggör för yrkesverksamma att träffas genom stickningen.

Veckodag: Torsdag
Tid: 19:00-21:15
Ledare: Magdalena Pfaffl
Lokal: Östra Långgatan 40
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

7 november, 2024

  • Kurs
  • Varberg

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Lär dig sticka, nybörjare och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Halland
falkenberg

Studieförbundet Vuxenskolan - Halland

Hos Studieförbundet Vuxenskolan i Halland kan du gå kurser, studiecirklar och föreläsningar. Vår syn på bildning bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är mångfaldens studieförbund som ger varje...

Läs mer och visa alla kurser med SV Halland

Highlights