Låtskrivarkurs kväll för vuxna

Rockskolan, i Stockholm (+3 orter)
Längd
100 tillfällen
Pris
7 745 SEK
Längd
100 tillfällen
Pris
7 745 SEK
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

Låtskrivarkurs för vuxna – inriktning bas/elbas

Programmet tar upp ca 2 kvällar per vecka under fyra terminer (ca 12-15 tillfällen per kurs och termin) och går bra att kombinera med arbete eller studier. Under sammanlagt två år kommer du tillsammans med andra musiker att gå igenom en uppsättning kurser enligt planen nedan. Vid slutet kommer du att kunna visa att du på ett grundläggande plan behärskar samtliga rockinstrument inklusive sång (Standard). Som alternativ kan du välja att fokusera på endast ett instrument genom programmet (Instrumentval). Du kommer att ha skrivit och producerat ett stort antal egna låtar som du själv eller med ett band också kommer att ha framfört live i skarpa sammanhang med återkommande feedback från både dina lärare och från musikbranschen. Du kommer under denna tid att leva och andas musik på ett sätt som gör att du bekvämt kan ta dig an nya roller och utmaningar som sannolikt kommer att presenteras för dig genom det nätverk som du blir en del av. Kurserna hålls på både svenska och engelska.

Termin 1

Grundläggande Piano/Klaviatur eller instrumentval A.
Låtskrivande & Musikteori A - Egen enkel produktion av valfri låt - Eget liveframförande med valfri låt.

Termin 2

Grundläggande Sång & Sångteknik eller instrumentval B.
Låtskrivande & Musikteori B - Du skriver och producerar din egen låt - Du framträder med egen låt.

Termin 3

Grundläggande Trummor & Bas eller instrumentval C.
Arrangemang & Liveproduktion A - Ni arrangerar, repar och spelar in varandras låtar i grupp - Liveframträdande i grupp.

Termin 4

Grundläggande Gitarr eller instrumentval D. 
Arrangemang & Liveproduktion B - Forts. repa, inspelning, framträdanden - Slutkonsert med egna låtar - Framförande på övriga instrument.

Observera att programplanen är preliminär.

Anmälan

Anmälan till Grundprogrammet skiljer sig från övrig undervisning på så vis att inte vem som helst kan delta. Det krävs att du har kommit en bit på din musikaliska resa. För att avgöra vilka som passar i programmet och säkerställa en hög lägstanivå och kvalitet sker anmälan enligt följande:

1. Du gör en ansökan

I ett första steg behöver vi en ansökan med information om dig. Vi kommer att läsa igenom din anmälan och skickar information till dig om hur vi går vidare.

2. Intervju

I nästa steg kommer vi att träffas för en kortare intervju och antagningsprov. Detta sker antingen online eller genom att du kommer till oss i Stockholm eller Skåne. Vi behöver veta lite om dig och om din nivå, dels för att kunna matcha dig med våra tillgängliga grupper. Detta kan också vara ett bra tillfälle för dig att ställa frågor om programmet och försäkra dig om att du verkligen vill vara med ifall du skulle bli antagen.

3. Antagningsbesked

I ett fjärde steg kan du bli erbjuden plats i programmet. Du väljer då om du vill tacka ja eller nej. 4. Programstart Om du har tagit dig hit väntar en spännande tid och du får en introduktion med all info du behöver inför din första dag. I samband med starten betalas också avgiften för kommande termin (7 745 kr per termin) eller så läggs en betalningsplan upp för månadsbetalning (1290 kr per månad, 24 mån).

Utrustning

Du som söker grundprogrammet har sannolikt redan en stor del av den utrustning som kommer att hjälpa dig genom kurserna. Du behöver en dator med fungerande programvara såsom Logic, Cubase eller Garage Band. Vi rekommenderar att du åtminstone tillfälligt skaffar tillgång till de instrument vi går igenom under respektive termin; Klaviatur under termin 1 och 2, trummor, bas, gitarr under termin 3 och 4. Om du istället väljer att hålla dig till ett och samma instrument under hela programmet behöver du tillgång till detta instrument. Reptider för gruppen kommer att finnas tillgängliga på Rockskolan, men du behöver spendera mycket tid tillsammans med dina instrument på egen hand - det underlättar därför om de finns omedelbart tillgängliga för dig hemma.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Priser & Upplägg

Rockskolans Grundprogram för vuxna (4 terminer) - 1290 kr/mån

7745 SEK/termin

Plats: Rockskolan Stockholm, Rockskolan Malmö/Lund

Programstart: Vår 2021

Programslut: Höst 2022

Omfattning: Deltid, ca 2 kvällar per vecka

Längd: 4 terminer / 2 år

Åldersgräns: 18 +

Nivå: Medel (Antagning)

Språk: Engelska/Svenska

Avgift: 1290 kr/månad (7745 kr/termin)

Sista anmälningsdag: 23 januari

Målgrupp

Rockskolans Grundprogram riktar sig till den som tagit sig förbi nybörjarstadiet på minst ett instrument. Du får den grund som behövs för att fungera tillsammans med andra i musikaliska sammanhang eller för att bygga en egen karriär som musiker, sångare, sångerska, låtskrivare, producent eller artist. 

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Låtskrivarkurs kväll för vuxna och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Rockskolan
Malmskillnadsgatan 49
11138 Stockholm

Rockskolan startade 2004 som ett rebelliskt utbrytarprojekt i ett produktionsbolag för rock och metal - en unik utmanare till de traditionella musikskolorna i Sverige. Idag finns Rockskolan i flera svenska städer och ingår i ett internationellt nätverk av musikskolor och...

Läs mer och visa alla kurser med Rockskolan

Highlights