Paryoga

Medborgarskolan Väst, i Trollhättan
Längd
8 timmar
Pris
1 145 SEK
Nästa kurstillfälle
8 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
8 timmar
Pris
1 145 SEK
Nästa kurstillfälle
8 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

En yogaklass för dig och din partner där ni utför poser (asanas) både bredvid och i direkt kontakt med varandra.

Innehåll
I Paryoga utförs poser (asanas) både bredvid en partner och i direkt kontakt med denne. Övningarna är enkla, säkra och tillgängliga för människor utan utvecklad flexibilitet, styrka och känsla av balans. Gemensamma yogaklasser med nära och kära hjälper:

  • Lindra stress och slappna av. Även lite stretching kan minska oro och trötthet, förbättra ditt välbefinnande och lyfta ditt humör. Och fysisk kontakt med en partner kan öka den avslappnande effekten: minska nivåerna av stresshormonet kortisol, blodtryck och puls.
  • Stärka relationer. Partners som berör varandra oftare bråkar mer sällan och har närmare, mer långvariga relationer. Beröring hjälper till att minska spänningar även efter konflikter och minskar risken för att de återkommer nästa dag.
  • Utveckla medvetenhet. Människor ignorerar ofta sitt fysiska tillstånd och fastnar i oro. Genom att utöva paryoga lär du dig att koncentrera dig på beröring, rörelse och andning, utveckla uppmärksamhet på kroppsliga förnimmelser och se deras samband med känslor och tankar.
  • Dessutom kan kontakt under paryoga bli ett nytt sätt att kommunicera som hjälper dig att bättre förstå din partner och njuta av er tid tillsammans

För vem
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Våra kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett engagerande sätt. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Mjuk ledig klädsel och barfota rekommenderas. Medtag en fast kudde att sitta på och en filt. Yogamatta finns att låna.

Bra att veta
Omklädningsrum finns.

Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

Friskvårdsbidrag eller friskvårdsbetalning via ActiWay eller Min Friskvård/ePassi kan användas på denna kurs.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

8 september, 2024

  • Kurs
  • Trollhättan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Paryoga och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Väst
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Välkommen till Medborgarskolan Väst!

Här hittar du alla Medborgarskolans kurser och evenemang i Västra Götaland och Halland. Vi erbjuder grundläggande och fördjupande aktiviteter inom en mängd olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag!Om MedborgarskolanMedborgarskolan är ett av landets största studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Highlights