Konsten att fiska havsöring - från teori till praktik

Längd
11 timmar
Pris
595 SEK
Nästa kurstillfälle
12 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
11 timmar
Pris
595 SEK
Nästa kurstillfälle
12 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Välkommen till Medborgarskolans sportfiskekurs där vi utforskar den spännande världen av havsöringsfiske. Under denna kurs kommer deltagarna att få en fördjupad förståelse för havsöringens beteende, dess livscykel och de tekniker som krävs för att lyckas fånga denna eftertraktade fisk. Kursen leds av en erfaren kursledare som delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter.

 

Innehåll

Under kursen kommer deltagarna att fördjupa sig i havsöringsfiske genom en kombination av teori och praktik. Genom teoretiska genomgångar kommer vi att utforska havsöringens livscykel, beteende och föda samt diskutera vikten av fiskevård och rätt utrustning. Deltagarna kommer även att få praktiska tips om kastteknik och materialval. Den praktiska dagen ute vid vattnet ger deltagarna möjlighet att tillämpa de teoretiska kunskaperna i verkliga fiskeförhållanden med vägledning från kursledaren.

Upplägg

Teori 12/6 17:30 - 19:45
Första tillfället kör vi teori i Medborgarskolans lokaler och går bland annat igenom havsöringens livscykel, beteende och föda. Vi diskuterar även vikten av fiskevård och hur du anpassar din utrustning för att maximera din framgång. Dessutom får du praktiska tips om kastteknik och materialval. Efter teorin avslutar vi med att planera för den kommande fiskedagen och dela våra förväntningar inför det praktiska fisket.

Praktik 15/6 10:00-16:00
För den praktiska fiskedagen förbereder vi oss för att tillämpa de teoretiska kunskaperna vi har fått. Vi samlas vid den angivna platsen och börjar dagen med en kort genomgång av dagens schema och säkerhetsåtgärder. Därefter går vi direkt in i praktiken. Deltagarna tar sig på egen hand med egen bil eller samåkning till den angivna platsen och är där i god tid innan.

Vi kommer att få möjlighet att tillämpa våra nyvunna kunskaper om havsöringens beteende och föda i verkliga fiskeförhållanden. Kursledaren kommer att guida oss genom olika kasttekniker och ge oss praktiska tips om hur vi kan maximera våra chanser att fånga havsöring. Vi kommer även att få demonstrera olika fiskeutrustningar och lära oss hur vi använder dem på bästa sätt för att locka till oss fisken.

Under dagen kommer vi att ha gott om tid för praktiskt fiske och möjlighet att experimentera med olika tekniker. Vi kommer att ha möjlighet att diskutera och dela våra erfarenheter med varandra, vilket ger oss en unik möjlighet att lära av varandra och förbättra våra färdigheter.

Efter att vi har avslutat det praktiska fisket kommer vi att samla ihop för att reflektera över dagen och dela våra erfarenheter. Vi kommer att diskutera vad vi har lärt oss och hur vi kan använda det i framtiden för att bli ännu bättre fiskare. 

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs, kursen riktar sig till alla som vill lära sig eller bli bättre på att fiska havsöring. 

Kursledare

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs.

Kursmaterial

Deltagarna tar själva med sig all fiskeutrustning såsom spön, rullar, linor och drag. Att ha rätt utrustning är avgörande för att kunna tillämpa de tekniker som lärs ut under kursen på bästa möjliga sätt. Ledaren kommer påminna alla vid första tillfället vad man inte får glömma att packa med till den praktiska dagen.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under Förmåner

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt.
  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor
  • Utebliven närvaro eller utebliven betalning gäller INTE som avbokning!

  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

 

Vill du delbetala? Här kan du läsa mer om hur du gör under “Kursavgift och betalning”: allmänna villkor 

Välkommen till oss

  • Parkering finns i nära anslutning till kurslokalen
  • Undvik att använda starka dofter på grund av allergier. 

Medborgarskolan och folkbildning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

12 juni, 2024

  • Kurs
  • Varberg

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Konsten att fiska havsöring - från teori till praktik och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Väst
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Välkommen till Medborgarskolan Väst!

Här hittar du alla Medborgarskolans kurser och evenemang i Västra Götaland och Halland. Vi erbjuder grundläggande och fördjupande aktiviteter inom en mängd olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag!Om MedborgarskolanMedborgarskolan är ett av landets största studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Highlights