Asiatiskt Julbord

Medborgarskolan Väst, i Göteborg
Längd
7 timmar
Pris
1 795 SEK
Nästa kurstillfälle
8 december, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
7 timmar
Pris
1 795 SEK
Nästa kurstillfälle
8 december, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Är du ute efter inspiration för ett annorlunda och otraditionellt julbord i år? Vad tycks om en blandning av färgrika, välkryddade och utsökta asiatiska rätter? Då har du kommit rätt!

Innehåll
På denna matlagningskursen "Asiatiskt Julbord" ska vi laga en buffé där det ingår vietnamesiska, thailändska och kinesiska rätter.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Tam Alfredsson är född och uppvuxen i Vietnam. Med arbetslivserfarenhet från import och export av asiatiska livsmedel och inom olika internationella organisationer har Tam haft möjlighet att studera, uppleva och jämföra vietnamesisk matkultur med andra matkulturer i världen. I flera år har Tam haft asiatiska matlagningskurser.  Just nu driver Tam ett nationellt märkesprofileringsprojekt som heter 'Låt mig berätta om Vietnam' genom matlagningskurser, seminarium, workshops och konsulttjänst om resor. På vardagen jobbar Tam som lärare.

Tam har kandidatexamen i tolkning och översättning vid Danangs Utländska Språk Universitet i Vietnam (2005), Masterexamen i Språkteknologi vid Göteborgs Universitet (2011), Masterexamen i Kommunikation vid Chalmers och Göteborgs Universitet (2013) och Masterexamen i lärarutbildning vid Göteborgs Universitet (2020)

Kursmaterial
Mat och materialkostnad är inkluderad i den totala kursavgiften.

Meddela alltid eventuell frånvaro i god tid före kurstillfället så att ledaren kan inhandla mat till rätt antal deltagare.

I vissa fall blir det mat över efter våra matlagningskurser. Ta därför gärna med en tom matlåda för att kunna ta hem eventuella rester.

Bra att veta
Meddela eventuell födoämnesallergi och/eller specialkost vid anmälan.

Vår kursledare Tam Alfredsson har skrivit en kokbok som heter ”Vietnamesisk mat”, där man hittar recept på många av de mest populära maträtterna från norra till södra Vietnam. Boken är skriven med den genomgående tanken att det ska vara lätt att hitta råvarorna i Sverige och laga den typiska vietnamesiska maten utan att förlora de originella smakerna.

Du får en kallelse till kursen ca1-2veckor innan kursstart. Start datum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner


Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

8 december, 2024

  • Kurs
  • Göteborg

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Asiatiskt Julbord och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Väst
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Välkommen till Medborgarskolan Väst!

Här hittar du alla Medborgarskolans kurser och evenemang i Västra Götaland och Halland. Vi erbjuder grundläggande och fördjupande aktiviteter inom en mängd olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag!Om MedborgarskolanMedborgarskolan är ett av landets största studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Highlights