Sy med symaskin, fortsättning

Längd
18 timmar
Pris
1 800 SEK
Nästa kurstillfälle
26 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
18 timmar
Pris
1 800 SEK
Nästa kurstillfälle
26 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Sy ett förkläde, tygkasse eller ett örngott - låt kreativiteten flöda!

Innehåll

I denna kurs jobbar vi med egna projekt som passar våra förkunskaper och ambitionsnivå. Du startar ett eget projekt vart du själv väljer mönster, färg och form, och får hjälp av kursledaren att utveckla dina sömnadskunskaper. Du får arbeta praktiskt med ditt valda projekt och får vägledning av kursledaren om du stöter på problem eller behöver inspiration för att komma vidare med ditt projekt. Kursledaren har enkla mallar/mönster som du kan få låna, men om du har behov for ett specifik mönster då får du själv fixa dem. 

Om det finns behov för i helklass att gå igenom ett specifikt sömnadselement, då gör vi det. Vi, som grupp, bestämmer själv vad och hur lektionerna ska se ut. 

Upplägg

Kursen går en gång/vecka i sex veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle. 

För vem

Detta är en fortsättningskurs och du behöver en del kunskaper i sömnad med symaskin.

Kursledare

Felicia Hansen är textildesigner och konstnär och har en lång historia av att laga, sy och reparera textilier. Förra året avslutade Felicia en masterexamen i textildesign som fokuserade på hållbara metoder för att återanvända kasserade gamla leksaker. Kursledaren från Medborgarskolan delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De utvecklar kontinuerligt sin kompetens genom Medborgarskolans fortbildningsprogram i vuxenpedagogik.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till individuell utveckling 

Kursmaterial

Enstaka symaskiner finns att låna men du bör om möjligt ta med egen maskin. Skriv  i anmälan under notering om du önskar låna maskin. Du behöver ta med dig; tyg, papper, blyertspenna, tråd, tyg sax, sprättkniv, krita, måttband, linjal, mönsterpapper, knapp- och synålar.

Bra att veta

  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Ta del av våra allmänna villkor här.
  • Har du speciella behov så kontakta oss så ska vi försöka lösa dessa så smidigt som möjligt.

Rabatter och förmåner

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. http://www.medborgarskolan.se/formaner/

Om folkbildning

Folkbildning är en utbildningsform som är fri, frivillig och tillgänglig för alla. Folkbildning innebär att kurser och studiecirklar anpassas efter deltagarna och att deltagarna har ett stort demokratiskt inflytande över utbildningens utformning. 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

26 augusti, 2024

  • Kurs
  • Malmö

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Sy med symaskin, fortsättning och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Syd
Norra Vallgatan 18 Ingång D
21125 MALMÖ

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights