Kvinnohälsa - hormoner, klimakteriet, kost och träning

Medborgarskolan Syd, i Kristianstad
Längd
1 timme
Pris
595 SEK
Nästa kurstillfälle
3 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
1 timme
Pris
595 SEK
Nästa kurstillfälle
3 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Kurs för alla kvinnor 40+ Det vi behöver veta om hormoner kost träning och hälsa under eller inför förklimakteriet samt klimakteriet. Den här kursen ger dig information och kunskap om hur kroppen förändras och vad som behövs för att du ska må ditt allra bästa.

Om Föreläsningen
Det här eventet vänder sig till kvinnor 40+ som är intresserade av ämnet förklimakteriet. Under denna kväll kommer vi gå igenom punkterna nedan.

 • Vad händer i kroppen efter 40+ och vad händer med hormonerna
 • Vad är förklimakteriet och klimakteriet
 • Vilka symtom kan uppkomma och genomgång av de ”vanligaste” symptomen, det är mycket mer än vallningar och svettningar?
 • Kostens betydelse- hur ska vi tänka kring näring och kost som stöttar kroppen, hormonerna och våra signalsubstanser. Ett hållbart tänk och en långsiktighet utan diet och quick fix
 • Vilken träning fungerar bäst
 • Stress- hur det påverkar kvinnokroppen och vilka konsekvenser det kan bli med för lite sömn.
 • Hormonersättning – vad finns det för alternativ  
 • Kosttillskott – tips när kosten inte räcker till
 • Hur vi kan skina glänsa och känna oss vackra inifrån och ut

För vem
Ingen förkunskap krävs.

Kursledaren
Kristina Glantz är licensierad kostrådgivare, hormonrådgivare och stark genom klimakteriet coach. Kristina är utbildad livsmedelsingenjör med många år inom livsmedelsbranschen som produktchef och produktutvecklare. Hon startade upp sitt företag hösten 2022 och driver Hälsa med Glantz i Åhus utanför Kristianstad.

Kristina håller dels föreläsningar om kost, hormoner, träning och hälsa för kvinnor 40+ som är i eller på väg in i förklimakteriet/klimakteriet. Kristina har även kurser med information, kunskap och inspiration om kost som stöttar kroppen, ger balans med rätt näring, som bygger på hållbara förändringar utan quick fix och som balanserar och stöttar hormonerna. I kurserna ingår kostschema med kost för hormonell balans, träningsprogram och föreläsningar samt andra delar som stöttar kroppen.

Det har blivit ett livsviktigt uppdrag för Kristina att sprida och nå ut med kunskap om kvinnokroppen. Kristina är mitt i den hormonella resan själv och vet att med rätt verktyg, kunskap och information kan kroppen få rätt förutsättningar under den här fasen i livet, vilket också kan dämpa och lindra i vissa fall ta bort symptom.

Alla våra kursledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
- En studietimme omfattar 45 minuter.
- Vi kan inte garantera en plats förrän tillräckligt många anmälningar inkommit och kursen blir startklar. Invänta en kallelse som kommer med posten.
- Ev. rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs. Det går att dela upp kursavgiften på två eller tre månader utan extra kostnad.

Har du läst våra köpvillkor? Ta del av viktig information innan du anmäler dig. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/

Rabatt på böcker
Som deltagare i Medborgarskolans kurser får du 6% rabatt på böcker hos Bokus och 10% hos Akademibokhandeln. Läs mer om hur du utnyttjar din rabatt här. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/

Om folkbildning
En kurs på Medborgarskolan är en ledarledd studiecirkel där alla deltagare kan påverka studiernas innehåll i en demokratisk anda. För folkbildning handlar om att lära tillsammans och av varandra.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

3 oktober, 2024

 • Kurs
 • Kristianstad

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Kvinnohälsa - hormoner, klimakteriet, kost och träning och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights