Hantera stress bättre! Lär känna ditt nervsystem

Längd
4 timmar
Pris
495 SEK
Nästa kurstillfälle
26 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
4 timmar
Pris
495 SEK
Nästa kurstillfälle
26 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Under 2 förmiddagar kommer vi att utforska nervsystemet. Vi blandar teori med somatiska rörelser och enkla övningar som ger en inblick i våra stress-responser.

Denna workshop är uppbyggd i två block och det första blocket kallas Autentiskt, det bygger på att skapa trygghet och grundläggande tillit till din kropp.
Block två kallas Utforska, där går vi in mer i detalj och utforskar det autonoma nervsystemet.

Vad är egentligen vårt nervsystem?
Vårt nervsystem består utav det centrala nervsystemet (hjärnan och ryggmärgen), det perifera nervsystemet (nerverna som går ut i kroppen) och det autonoma nervsystemet som inte styrs av viljan (hjärtslag, andning, matsmältning mm.) Den sistnämnda delen av vårt nervsystem, det autonoma nervsystemet inkluderar även vår fight-and-flight respons samt det parasympatiska nervsystemet som aktiverar vår rest and digest.

Syftet med denna workshop är att du ska bli bekant med ditt nervsystem och få möjligheten att utforska enkla verktyg som kan stödja dig i din vardag när stress är påtagligt.

För vem?
Workshopen är bra för dig som vill kunna hantera stress på ett mer hållbart sätt och för att bli mer avslappnad i kropp och sinne. Du skapar en hälsosammare relation till dig själv och din omgivning.
Workshopen kan också vara ett mycket bra komplement till din yogapraktik.

Kursledare
Victoria har över 7 års erfarenhet inom yoga och meditation. Traditioner och
praktiker som hon har studerat är bland annat Hatha yoga, Biodynamisk energihealing,
Yinyoga, Nervsystemsreglering, Ashtanga yoga och Vipassana meditation.

Kursmaterial
Mjuka yogamattor med tillbehör finns i lokalen att nyttjas. Du kan självklart ta med egen yogamatta om du vill det. Ta med vattenflaska samt block och penna (för dag två)
 
Bra att veta
Båda dagar kommer ha en paus inlagd.
Ha på dig mjuka och behagliga kläder (omklädningsrum finns)
Har du speciella hälsoproblem meddela gärna detta vid anmälan till kursen så att kursledaren är medveten om detta. Stäng av mobiltelefonen innan du kommer in i lokalen.

ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!
Betala in kursavgiften och kontakta oss efteråt på: 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Epassi:  
Anmäl dig till kursen som vanligt och skriv i meddelanderutan att du betalar genom epassi. Välj betalningsmetod: Medborgarskolan faktura         

Via Epassis (app/hemsida) väljer du det belopp du vill använda hos Medborgarskolan, beroende på hur mycket du har din pott. 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

26 oktober, 2024

  • Kurs
  • Lund

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Hantera stress bättre! Lär känna ditt nervsystem och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights