Hälsokören - sång kombinerat med enkla yogarörelser - körsång

Längd
10 timmar
Pris
895 SEK
Nästa kurstillfälle
18 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
10 timmar
Pris
895 SEK
Nästa kurstillfälle
18 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Vi vill hälsa dig välkommen till en kurs i Hälso-kör! En kurs där vi kombinerar körsång och yoga. Så många kan inte ha fel - att sjunga i kör ger en härlig känsla! I körsång lär du dig om musik, aktiverar din andning och lär känna nya människor. Nu kombinerar vi det med enkla yogarörelser.

Medborgarskolan presenterar ett nytt körkoncept där två hälsofrämjande områden möts, nämligen körsång och yoga.

Vi sjunger sånger utan krav på notkunskaper eller tidigare körerfarenhet. Ta bara med din nyfikenhet att vilja vara med i en sånglig gemenskap. Vi sjunger en mycket blandad repertoar, mestadels på svenska, visor från förr och nu, schlagers och godbitar ifrån svensktoppen.

Sångerna ackompanjeras på piano och blandas upp med enkla, hälsosamma yoga- rörelser som kan utföras stående eller sittande. Du väljer själv.  Rörelserna är framtagna av erfarna yogalärare ifrån Malmö inom projektet  ” Yoga hela livet” . Det är en väl beprövad och dokumenterad metod för att förbättra fysisk och psykisk hälsa för alla som annars inte har tillgång till traditionella yoga- pass.

Under kursens gång får du lära dig övningar som är så pass enkla och lätta att genomföra att du kan fortsätta göra dem i din vardag.

Så kicka i gång dina måbra hormoner med körhälsa en timme i veckan .

Varmt välkomna !

För vem
För dig som är nyfiken på att sjunga i kör. Det finns inga krav på tidigare körerfarenhet eller notkunskaper.

Kursledare
Emma Schöön
Utbildad yogainspiratör ht- 2023 genom ” Yoga hela livet ”
Musikpedagog utbildad på Malmö Musikhögskola. Emma har också en påbyggnadsutbildning i Complete Vocal Technique. Emma har tidigare även arbetat som körledare för vuxna i olika företagskörer och studentkårer. 
Verksam som körledare inom Medborgarskolan. Framträder med egna konsertprogram samt i duo i olika sammanhang i Malmö med omnejd.

Det är något speciellt med våra kursledare! De genomgår kontinuerligt Medborgarskolans ledarutvecklingsprogram som är anpassad för vuxenutbildning. Programmet är en del av vårt kvalitetssystem, där det ingår såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Har du läst våra köpevillkor? Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller vänd dig till oss för upplysning.
Obs! Preliminärt startdatum - invänta alltid din kallelse till kursen eller följ den här på webben där vi hela tiden uppdaterar med nya startdatum om en kurs blir framflyttad i tid! Eventuell rabattorsak anges vid anmälan, (intyg krävs). Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader.

Rabatt på dans-, musik-, sång-, ohc teaterkurser (gäller ej individuell undervisning)
Gå två klasser inom dans och sång och få 300:- rabatt på den andra klassen, eller gå 3 klasser och få 500:- rabatt på din tredje klass.
Går ej att kombinera med andra rabatter. Gäller på klasser som är 9 gånger eller längre och som går parallellt med varandra under terminen. Rabatten är personlig och gäller ej syskon och familj.
Observera om du ska nyttja rabatten ovan så måste du välja Medborgaskolans fakturaalternativ vid anmälan. Skriv i noteringar att du går flera kurser inom, dans, sång, musik eller teater.

Rabatt
Alla som går kurs hos oss får rabatt på Bokus.
Läs mer om hur du gör http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

18 september, 2024

  • Kurs
  • Malmö

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Hälsokören - sång kombinerat med enkla yogarörelser - körsång och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Syd
Linnégatan 61
21614 LIMHAMN

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights