En japansk matresa - Workshop matlagning

Medborgarskolan Syd, i Helsingborg
Längd
4 timmar
Pris
865 SEK
Nästa kurstillfälle
2 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
4 timmar
Pris
865 SEK
Nästa kurstillfälle
2 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Välkommen till en liten matresa i Japan! Vi provar att tillaga och smaka några lokala maträtter från olika regioner i Japan, även dessert om vi hinner. Varje workshop har ett eget tema och ett nytt recept. Några rätter från en region presenteras och tillagas under kvällen.

På workshopen lär vi känna olika lokala maträtter rumt om i Japan. Vi tar upp vanliga råvaror från landet såsom tofu, miso, sojasås, edamame och sjögräs. Sushi räknas som festmat i Japan och tillagas inte på vår workshop, men sushi-tillredning finns emellanåt i vårt övriga kursutbud. 

Denna workshop skiljer sig från vår längre grundkurs Japansk vardagsmat.

Om workshopen
Meny presenteras av ledaren, vi tillreder maten och äter sedan tillsammans. Du får recept med dig hem.
Matlagningsgruppen är begränsad, max 6 deltagare.

För vem
Inga förkunskaper krävs. Workshopen är lämplig från ca 15 års ålder.

Kursmaterial och tillkommande kostnader
Kostnad för matvaror tillkommer med maximalt 100 kr per deltagare. Summan betalas på plats direkt till ledaren, gärna via swish.
Recept delas ut på plats.

Bra att veta
Köksförkläden finns till utlåning.

Ev födointolerans/allergi meddelas senast en (1) vecka före kursstart. Vi försöker då att hitta alternativ, men kan inte utlova fullt ut anpassad meny.

Kursledare
Aki Svensson
Aki kommer från Fukushima i Japan och har bott länge i Tokyo. Hon brinner för att dela med sig av matupplevelser från hemlandet och av sina kunskaper inom japansk matlagning.
Våra ledare har relevanta kunskaper och genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs, anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.

Anmälan
OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig - anmälan är bindande.
Bokningsbekräftelsen som du får direkt efter anmälan är en bekräftelse på att din anmälan har tagits emot. Det startdatum som anges där är preliminärt. När kursen blivit startklar får du cirka två veckor i förväg en Kallelse/Faktura per post. Där anges definitivt datum, plats, tidpunkt och annan viktig information om portkod med mera.
Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

2 maj, 2024

  • Kurs
  • Helsingborg

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av En japansk matresa - Workshop matlagning och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights