Barnbalett nybörjare 6-8 år

Medborgarskolan Syd, i Helsingborg
Längd
10 timmar
Pris
995 SEK
Nästa kurstillfälle
15 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
10 timmar
Pris
995 SEK
Nästa kurstillfälle
15 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Klassisk balett är den dansteknik som ligger till grunden för nästan all sorts dans. Här gör vi övningar som bygger upp den egna kroppsmedvetenheten, koordination, balans, styrka och vighet. I början krävs lite ihärdighet, men snart kan barnet börja hitta sin personlighet i baletten.

På ett lekfullt sätt introduceras barnen till balettklasser. Vi lär oss grundsteg och kombinerar det med dansinslag.

Innehåll och mål
Vi börjar med att lära oss grundläggande balettsteg. Vi övar också små dans- och stegkombinationer, och här är dansglädjen och den personliga utvecklingen viktigast.

För vem
Barnen behöver inte ha några förkunskaper, men gärna ett intresse för klassisk balett. Barnet ska ha minst den ålder som anges i kurstiteln. Det är också nödvändigt att barnen klarar att vara utan sin förälder under lektionens 45 minuter.

Kursledare
Matilla Yttergren 26, dansare och musikalartist med en Bachelor i Musical Theatre från Glasgow, har lång erfarenhet av undervisning för alla nivåer och åldrar. Förutom många års arbete som artist har Hon har undervisat på flera olika dansskolor, kulturskolor och är certifierad Les Mills-instruktör. Matilla undervisar i allt från balett och tåspets till jazz, street, contemporary och modern till commercial dans. På Matillas lektioner finner ni dansglädje, med fokus på teknik, musikalitet, träning och konstnärligt uttryck. 
Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling

Bra att veta
Rekommenderad klädsel: trikåer/strumpbyxor/leggings, teknikskor för baletträning (halkfri sula). Barnen får gärna ha en dansdräkt eftersom det är enklast för både läraren att se barnet och enklare för barnet att röra sig, men det går bra även med en tröja eller tunika.

För att det ska fungera så smidigt som möjligt för barnen, så är du som förälder välkommen vid en del av första och sista kurstillfället. OBS att barnet ska ha fyllt 6 år för att gå på kursen.

Har startdagen redan passerat? Det går bra att komma med på kursen ändå! Gör en efteranmälan - välj "MEDBORGARSKOLAN FAKTURA" vid anmälan, så drar vi av för de tillfällen som redan passerat innan du betalar.

Har du läst våra köpvillkor? 
Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller vänd dig till oss för upplysning. Det går att dela upp betalningen på två eller tre tillfällen utan extra kostnad. Ange önskemål om detta vid anmälan.

Startdatum i bokningsbekräftelsen är preliminärt - invänta alltid kallelse till kursen! 

Erbjudande
Gå två kurser inom dans, musik, teater eller sång och få 300:- rabatt på den andra, eller 500:- rabatt på din tredje kurs. Går ej att kombinera med andra rabatter. Erbjudandet innefattar parallellt löpande kurser med minst 9 kurstillfällen, och ej individuell undervisning. Rabatten är personlig och gäller ej för syskon och familj.

Kan du utnyttja rabatt? Välj då "MEDBORGARSKOLAN FAKTURA" vid anmälan, så justerar vi fakturan innan du betalar.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

15 september, 2024

  • Kurs
  • Helsingborg

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Barnbalett nybörjare 6-8 år och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights