Barnbalett fortsättning 7-9 år

Medborgarskolan Syd, i Helsingborg
Längd
10 timmar
Pris
995 SEK
Nästa kurstillfälle
15 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
10 timmar
Pris
995 SEK
Nästa kurstillfälle
15 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Klassisk balett är den dansteknik som ligger till grunden för nästan all sorts dans. Här gör vi övningar som bygger upp den egna kroppsmedvetenheten, koordinationen, balansen, styrkan och vigheten. I början krävs lite ihärdighet, men snart kan man också börja hitta sin personlighet i baletten.

Balett ger en utmärkt grundteknik som man senare kan ha stor nytta av i all form av dansträning. Vi utvecklar våra grundläggande övningar både vid stången och på golvet, inklusive de vanliga positionerna plié och tendue. Fokus ligger på linjer, poser, lätta steg och rörelse till välkänd, vacker balettmusik. Vi kommer också att träna barnens hållning och center.

För vem
Barnet har tränat balett 1-2 terminer tidigare och är van att vara utan förälder under lektionen.

Kursledare
Matilla Yttergren 26, dansare och musikalartist med en Bachelor i Musical Theatre från Glasgow, har lång erfarenhet av undervisning för alla nivåer och åldrar. Förutom många års arbete som artist har Hon har undervisat på flera olika dansskolor, kulturskolor och är certifierad Les Mills-instruktör. Matilla undervisar i allt från balett och tåspets till jazz, street, contemporary och modern till commercial dans. På Matillas lektioner finner ni dansglädje, med fokus på teknik, musikalitet, träning och konstnärligt uttryck. 
Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling

Bra att veta
Rekommenderad klädsel: trikåer/strumpbyxor/leggings, teknikskor för baletträning (halkfri sula). Barnen får gärna ha en dansdräkt eftersom det är enklast för både läraren att se barnet och enklare för barnet att röra sig, men det går bra även med en tröja eller tunika.

Har startdagen redan passerat? Det går bra att komma med på kursen ändå! Gör en efteranmälan - välj "MEDBORGARSKOLAN FAKTURA" vid anmälan, så drar vi av för de tillfällen som redan passerat innan du betalar.

Har du läst våra köpvillkor? Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller vänd dig till oss för upplysning.

Obs att startdatum i bokningsbekräftelsen är preliminärt - invänta alltid kallelse till kursen! 

Erbjudande
Gå två kurser inom dans, musik, teater eller sång och få 300:- rabatt på den andra, eller 500:- rabatt på din tredje kurs. Går ej att kombinera med andra rabatter. Erbjudandet innefattar parallellt löpande kurser med minst 9 kurstillfällen, och ej individuell undervisning. Rabatten är personlig och gäller ej för syskon och familj.

Kan du utnyttja rabatt? Välj då "MEDBORGARSKOLAN FAKTURA" vid anmälan, så justerar vi fakturan innan du betalar.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

15 september, 2024

  • Kurs
  • Helsingborg

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Barnbalett fortsättning 7-9 år och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights