Balett fortsättning - vuxen

Längd
10 timmar
Pris
1 650 SEK
Nästa kurstillfälle
5 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
10 timmar
Pris
1 650 SEK
Nästa kurstillfälle
5 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Balett stärker kroppen på ett effektivt sätt och utvecklar dansteknik som hjälper dig med balans och kroppskontroll även i andra dansformer. Klassisk musik förbättrar taktkänslan, samtidigt som den ger utrymme att hitta din egen danspersonlighet. I början kräver baletträning tålamod och vilja, men sedan kommer du att uppleva en annan sida av dans som är teknisk, men mycket personlig.

INNEHÅLL OCH MÅL
Teknikträning tar ungefär halva undervisningen och ger samtidigt en smidig uppvärmning. Du kommer att fortsatt lära dig att hitta dina egna positioner, utåtvridning och kroppshållning. På golvet lägger vi mycket fokus på musikalitet och personligt dansuttryck genom att träna kortare danskombinationer. Undervisningen varieras med stretching för aktuella muskler.

FÖRKUNSKAPER
Balett lätt fortsättningsnivå. Du bör har dansat lätt fortsättningsnivå ett tag.

KURSLEDARE
Moa Ejdrén

Moa är född i Lund, har bott på en del andra ställen men hittar alltid tillbaka till Lund. Hon började dansa balett i Lund. Baletten blev mer intensiv och koncentrerad då hon gick på Malmö Stadsteaters Balettelevskola under många år. Därefter kom hon in på Det Kongelige Teater i Köpenhamn och har dansat många föreställningar där.

Hon har varit lärare i klassisk balett, på Studio Danza i Ystad, sen 1995 fram till i fjor och sista året undervisade hon även i Contemporary.
Moa brinner för tekniken i klassisk balett samt den underbara dansglädjen som man både får och kan ge via dans."

Det är något speciellt med våra kursledare! De genomgår kontinuerligt Medborgarskolans ledarutvecklingsprogram som är anpassad för vuxenutbildning. Programmet är en del av vårt kvalitetssystem, där det ingår såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

BRA ATT VETA
Ta med dig kläder som är sköna att bära och som du kan röra dig fritt i. Tjockare strumpor eller speciella balettskor ger bättre stöd på golvet och därför kan vara bra att använda framförallt i början.

RABATT PÅ DANS-, MUSIK, SÅNG OCH TEATERKURSER (gäller ej individuell undervisning)
Gå två klasser inom dans och sång och få 300:- rabatt på den andra klassen, eller gå 3 klasser och få 500:- rabatt på din tredje klass.
Går ej att kombinera med andra rabatter. Gäller på klasser som är 9 gånger eller längre och som går parallellt med varandra under terminen. Rabatten är personlig och gäller ej syskon och familj.

RABATT
Alla som går kurs hos oss får rabatt på Bokus.
Läs mer om hur du gör http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

5 september, 2024

  • Kurs
  • Lund

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Balett fortsättning - vuxen och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights