Peruansk streetfood

Längd
5 timmar
Pris
1 295 SEK
Nästa kurstillfälle
4 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
5 timmar
Pris
1 295 SEK
Nästa kurstillfälle
4 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Peruansk streetfood

Peruansk streetfood direkt från gatorna i Lima, med heta såser och plockmat. Vill du får den helt vegetarisk, så går det utmärkt. Säg till vid anmälan.

Innehåll
Det peruanska köket anses vara ett av de mest varierade och originella i världen tack vare dess blandning av olika matkulturer.
Inkarikets matkultur har smält samman med spanska, afrikanska, kinesiska, japanska och italienska matinfluenser och gett upphov till en matkultur från ”fyra kontinenter i ett enda land”.

Den peruanska gatumaten har funnits sedan den koloniala tiden. Från tidigt på morgonen kunde det säljas mjölk, bröd och olika former av bullar för att senare på dagen kunna säljas lite mer matigare rätter som exempelvis peruanska kroppkakor, så kallade "tamales", "humitas" och olika former av efterrätter osv. På senare tid har den peruanska gatumaten spritt sig ännu mer och nu finns den överallt. I parker, utanför köpcentrum, bagerier, i kvartershörn finns små stånd som från mycket tidigt på morgonen erbjuder allt från varma hälsodrycker, hälsoshots, smoothies, juicer och smörgåsar, för att senare på dagen kunna erbjuda riktigt traditionell peruansk mat på språng. Det kan vara allt från varma soppor, grillade spett som serveras med goda traditionella chilisåser, potatis, salsa criolla samt Perus traditionella huvudrätt "ceviche" och olika former av smörgåsar. Vegetariskt om du vill. Säg till vid anmälan. Under kursen kommer vi att laga några av de typiska peruanska vegetariska gatumatsrätterna. Då den peruanska matkulturen har influenser av 4 olika kontinenter, bör du förbereda dig på en riktig smakexplosion!

Upplägg
Kursdeltagarna arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Dagen avslutas med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.

Förkunskaper
Alla är välkomna.

Kursledare
Regina Rojas Tena är född i Lima men flyttade till Sverige som barn. Hon har alltid haft ett brinnande intresse för matlagning och alltid haft det peruanska köket nära till hjärtat. Hon tycker dock om att experimentera i köket för att skapa nya matupplevelser.
Regina har även gått en raw food kock grundutbildning genom Medborgarskolan ledd av Ulrika Hoffer. Hon har därefter börjat utveckla de traditionella raw foodrätterna med inslag av peruanska smaker.

Kursmaterial
Du får ett recepthäfte som innehåller de rätter vi kommer att laga. Kostnad för råvaror, recept och material ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Medborgarskolan har många andra spännande matkurser att välja mellan. Läs mer på vår hemsida.

Bra att veta

Vi tar hänsyn till omständigheter runt covid när det är dags för kurs.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabattpå Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Peruansk streetfood och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.