Persisk matlagning

Längd
5 timmar
Pris
1 295 SEK
Nästa kurstillfälle
25 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
5 timmar
Pris
1 295 SEK
Nästa kurstillfälle
25 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Persisk matlagning

Persiskt kök är ett fyrverkeri av smaker från kryddörter och frukt med doft av gurkmeja och saffran. Kom på kurs och lär dig.

Innehåll

Vilken är den vackraste maträtten? Svaret på den frågan kan mycket väl komma från det persiska (iranska) köket som inte bara smakar och doftar fantastiskt av kryddor som saffran, gurkmeja och kanel men också är visuellt inspirerande och färgsprakande. Det persiska köket har gamla anor. Typiska persiska huvudrätter är kombinationer av ris med kött, som lamm, kyckling eller fisk och grönsaker, olika örter och nötter.

Färska gröna örter används ofta tillsammans med frukter som plommon, granatäpple, kvitten, aprikos och russin. Allt doftar av karakteristiska persiska aromer som saffran, torkad lime, kanel, och örter som används i många rätter.

Ris kokat på persiskt vis ger ett oändligt antal rätter, begränsningen är den egna fantasin

Under en inspirationskväll lagar vi tillsammans några traditionella persiska rätter. Vi kommer att bekanta oss med kryddningar och gå igenom en av de viktigaste råvarorna i den persiska matlagningen; riset, som har ett speciellt tillagningssätt. Vi kommer även gå igenom dekorationer av maträtterna på persiskt vis, det är en stor del av det persiska köket. Vi kommer också att gå igenom de typiska kryddor och råvaror som används under matlagningskursen.

Upplägg

Kursdeltagarna arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Kvällen avslutas med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.

Förkunskaper

Alla är välkomna.

Kursledare

Maryam Madaresi kommer från Iran och flyttade till Sverige som 18-åring. Hon har ett starkt intresse för matlagning och har stor kunskap om det persiska köket. Hon tycker om att experimentera med nya smaker och blandar gärna dofter, smaker och färger i de persiska rätterna med andra matkulturer. Få en försmak av kursen! Maryam finns på Instagram, @maryresi, där vi kan bli inspirerade av de fantastiska rätter hon lagar.

Kursmaterial

Kostnad för råvaror, recept och material ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter

Medborgarskolan har många andra spännande matkurser att välja mellan. Läs mer på vår hemsida.

Bra att veta

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Persisk matlagning och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.