Låtskrivarworkshop med Vera Vinter

Längd
20 timmar
Pris
200 SEK
Nästa kurstillfälle
29 april, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
20 timmar
Pris
200 SEK
Nästa kurstillfälle
29 april, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Låtskrivarworkshop med Vera Vinter

Kreativt musikskapande med Vera Vinter Tycker du om musik, att berätta, sjunga och spela? Har du idéer som skulle kunna bli sånger? Kom på låtskrivarkurs med Vera Vinter som guidar dig från idé till färdig låt!

En låt kan ta fem minuter eller tio år att skriva. Vi har fem träffar på oss. Under kursen arbetar vi enskilt och tillsammans i grupp. Hur fångar man idén? Hur skriver man en text? Kommer melodin först eller orden? Och hur låter egentligen en hook? Vi inspireras av fotografier och bilder som vi översätter till ljud och musik. Vi testar olika skrivformer, tillverkar mood boards och gör övningar för att sätta fart på fantasin och skapa nya ingångar till text och melodi. Målet är att du går hem med en alldeles egen nyskriven låt (det brukar bli fler). Sista träffen får den som vill spela upp sin låt för gruppen. 
 
De enda förkunskaper som krävs är att du är nyfiken och vill testa att skapa musik. Du arbetar vokalt, eller på eget medtaget instrument!

OBS! Fokus ligger på berättande - och låtskrivarprocessen och går EJ igenom musikproduktion i dator och program som Logic, FX studios eller andra DAWs. 
 
 
Träff 1: Fånga idéen 
Träff 2: Text 
Träff 3: Form & melodi 
Träff 4: Sound & uppspel
Träff 5: PR & marknadsföring
 
Några röster från tidigare workshopdeltagare:
 
”En kurs för dig som inte bara vill tolka musik som redan finns utan skapa ny musik, utifrån dig själv.”
 
”Vera delar generöst med sig av sin kreativa låtskrivarprocess vilket skapar förståelse för en låts olika stadier; från en enkel textrad till en färdig låt på Spotify.”
 
Vera Vinter:
Jag är artist och låtskrivare (född 1981) uppväxt i byn Stora Lappträsk i Norrbotten. Så länge jag kan minnas har musiken varit en viktig del av mitt liv och idag är den mitt jobb. Jag bor och verkar i Stockholm som artist- och låtskrivare och driver även skivbolaget Bjärka Records samt Wild Cat Studio, en studio och mötesplats för kvinnliga musikskapare. Jag började spela gitarr och skriva egna låtar tidigt och släppte mitt första album i Japan som 18-åring. 2012 kom min debut på svenska, albumet Idyll på Sony Music. Sen dess har jag släppt fem fullängdsalbum, turnerat flitigt på egen hand och med artister som BKO, Staffan Hellstrand, Petra Marklund och Emil Jensen. Just nu är jag aktuell med akustiska albumet Det handlar om träd och LIOS – en musikföreställning om att bli modigare tillsammans!
 

OBS! Avanmälan senast 48 timmar innan, ingen återbetalning sker efter. Detta för att reserver ska ges möjlighet att delta. 

 

Ålder 16 år och uppåt

Max 15 personer

 

För frågor eller avanmälan maila: tess.delacour@medborgarskolanstockholm.se

072-146 87 51

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Låtskrivarworkshop med Vera Vinter och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.