Kockutbildning inriktning a la carte

Längd
80 timmar
Pris
26 995 SEK
Nästa kurstillfälle
5 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
80 timmar
Pris
26 995 SEK
Nästa kurstillfälle
5 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Kockutbildning inriktning a la carte

Restaurangkockutbildning för det varma köket, med fokus på a la carte och fine dining.

Innehåll

Kockutbildning med fokus på a la carte matlagning samt franska kökets grunder - för dig som är intresserad av att arbeta i ett restaurangkök, kvarterskrog eller med fine dining! Utbildningen ger gedigen kunskap även för dem som vill lära sig restaurangkökets matlagningsgrunder och förbättra samt utveckla sina matlagningsfärdigheter, både hemma samt för eget livsmedelsföretag (t.ex. café, food truck etc.). Målet med utbildningen är att deltagarna ska få relevanta kunskaper, både praktiska och teoretiska för att kunna påbörja arbete som kock i ett restaurangkök. 

Under den praktiska delen av utbildningen lär du dig bl.a. om knivkunskaper och skärtekniker, fonder, grundsåser, grundläggande bakning och desserter. Du lär dig att arbeta med olika tillagningstekniker (koka, steka, rosta, röka, bain-marie, baka etc.) samt tillaga olika råvaror (kött, kyckling, lamm, skaldjur, fisk, grönsaker, frukter etc.)

På teoretiska lektioner går vi genom menyplanering, grunder i köksekonomi, livsmedelshygien, livsmedelshantering, risker kring allergi och överkänslighet, rutiner och principer i köket, rent och estetiskt arbete, oskrivna koder och regler, samt köksredskapshantering.

Utbildningen hålls i Medborgarskolans utbildningskök.

 

 • Fonder (ljus, mörk, fisk, hummer)
 • Styckning och Knivkunskaper (stycka och bena ur kyckling, dela hummer, öppna ostron, filéa och bena ur fisk)
 • Skärtekniker (arbete med frukt och grönt och de vanligaste skärtekniker – brunoise, julienne, chiffonade, segment etc.)
 • 5 grundsåser (Tomat, Espagnole, Béchamel, Velouté, Hollandaise)
 • Redningar och Roux
 • Grundläggande bakning och degar (pastadeg, grissini)
 • Grundläggande dessert tekniker (Olika typer av maräng: fransk, italiensk, schweizisk; mousser och krämer)
 • Arbete med olika tillagningstekniker (koka, blanchera, ungs rosta, steka, röka, baka, bain-marie) samt ingredienser (kött/kyckling/fisk/skaldjur/färs/grönsaker och frukter)
 • Upplägg och Servering (inklusive spritstekniker och dekoration)
 • Matens Kemi grunder
 • Köksteori (arbeta rent och estetisk, oskrivna koder och regler, menyplanering, ekonomigrunder, regler, rutiner och principer, köksredskapshantering)
 • Livsmedelshygien (livsmedelshantering, risker kring allergi och överkänslighet)

Upplägg

Vid varje kurstillfälle lagas det massor av mat. De första tillfällena blir det framförallt teori och genomgång samt hantering av livsmedel. Du får mycket kunskap med dig hem och dessutom fyllda matlådor under senare delen av kursen.

Pris 26 995 kr. Råvarukostnad för ca 4 000 kr tillkommer och specificeras på fakturan.

Vi börjar med kurs tordagar och fredagar och går sedan över till enbart torsdagar

1   2024-09-05    17:15  - 21:45
2   2024-09-06    17:15  - 21:45
3   2024-09-12    17:15  - 21:45
4   2024-09-13    17:15  - 21:45
5   2024-09-19    17:15  - 21:45
6   2024-09-20    17:15  - 21:45
7   2024-09-26    17:15  - 21:45
8   2024-10-03    17:15  - 21:45
9   2024-10-10    17:15  - 21:45
10 2024-10-17    17:15  - 21:45

11 2024-10-24     17:15-  21:45

12  2024-10-31    17:15-  21:45

 

*Revidering av pris och datum kan ske.

Kurslokal Medborgarskolans utbildningskök på Hagagatan.

Du bör vara van att jobba i köket, ha erfarenhet av att laga olika typer av grundmat hemma. Detta för att klara ett högt tempo och kunna arbeta i grupp. Det blir både roligare och mer effektivt. Vi arbetar med alla typer av ingredienser - även om du inte kan äta själv pga. allergier eller andra skäl är det viktigt att du är med på alla moment.

Det är viktigt att du talar och skriver svenska flytande. Detta för att undervisningen ska flyta smidigt och att alla moment ska hinnas med och uppfattas av alla. Anmälan görs personligen.

 

Ledare

Gaja Dudkiewicz B.Sc. & MIB har studerat på Umeå Universitet där hon fick sin Filosofie Kandidatexamen inom Måltids- och restaurangvetenskap med inriktning Gastronomi samt César Ritz Colleges i Schweiz där hon fick sin Masters diplom inom International Business in Culinary Management. Gaja har jobbat och gästspelat som kock både i Sverige och utomlands samt som föreläsare (bl.a på Umeå Universitet), kursledare och internationell restaurangkonsult. Hon brinner för att tillämpa vetenskaplig, teknologisk och gränsbrytande hantering av råvaror i både restaurangkök och hemmakök. Gaja har förstås också stor passion av att laga klassisk mat på högre nivå.

Material

Du får en mapp fylld med recept och information samt råvaror som hanteras.

Diplom

Efter avslutad kurs, med minst 80 % närvaro samt med godkända kursmoment, får du ett diplom. Utbildningen avslutas med prov – både praktisk och teoretisk

 

Bra att veta

*Glöm inte att meddela oss eventuella allergier.

Med tanke på rådande omständigheter, så att vi alla ska känna oss så trygga som möjligt har vi på Medborgarskolan sett över och ändrat vissa rutiner runt bl a städ och storlekar på grupper mm.

Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Läs våra köpvillkor här. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.
Delbetalning: Som privatperson får du delbetala tre gånger utan extra kostnad, vänligen ange önskemålet i meddelande-fältet vid bokning.

Behöver du ta lån för att finansiera avgiften? Välkommen in på Human Finans hemsida för mer information om förmånliga studielån.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Kockutbildning inriktning a la carte och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.