Omplaceringshunden

Längd
6 timmar
Pris
1 590 SEK
Längd
6 timmar
Pris
1 590 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Info om Omplaceringshunden

Den här kursen är för dig som gett en hund en andra chans och vill bygga er relation och ert samarbete. Att adoptera en hund kan bli känslomässigt omtumlande både för dig som ägare och för hunden. Det är nästa som om man får hem en vuxen valp.

Innehåll 

Den här kursen är för dig som gett en hund en andra chans och vill bygga er relation och ert samarbete.

Att adoptera en hund kan bli känslomässigt omtumlande både för dig som ägare och för hunden. Det är nästa som om man får hem en vuxen valp. Vi kommer diskutera vad det innebär att ta över en omplaceringshund, och vad du som ägare kan göra när det uppstår jobbiga situationer.

Praktiken kommer vi fokusera på grunderna i vardagslydnad, följsamhet, kontakt och stärka ert samarbete med målet att skapa en härlig ”vi”-känsla.

Eftersom alla omplaceringshundar kommer med sin egen ”ryggsäck” av erfarenheter är det viktigt att träna utifrån de olika hundarnas förutsättningar och behov. Under kursen kommer vi prata om vad du kan göra för att öka självförtroendet och tryggheten hos just din hund. Målet är att den snabbt ska känna sig hemma med sin nya familj och sin nya miljö.

Om du upplever stora problem och känner att du behöver ha extra hjälp med din omplaceringshund kan det vara bättre att träna individuellt tillsammans med hundpsykolog. Välkommen att kontakta mig så kan vi diskutera hur vi kan arbeta fram en träningsplan för just din hund.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Alla åldrar (valpar rekommenderar valpkurs

Kursledare

Elisabeth Glanzelius är utbildad hundinstruktör och hundpsykolog vid Hundens Hus i Stockholm. Sin första hundinstruktör utbildning gick hon 2014/2015 men valde att certifiera sig och börja jobba med detta på riktigt först i 2020. Under 2021 har hon vidareutbildat sig till kantarellsök- och rallylydnadsinstruktör, och påbörjat utbildning till Hundbeteendevetare med certifierad diplomathund, examen under 2022. Hon har levt tillsammans med hundar under de senaste 30 åren. Att jobba med utbildning, utveckling, som pedagog och coach är inget nytt för Elisabeth, det har hon arbetat med mer eller mindre under de senaste 30 åren vid olika internationella företag, då med fokus på ledare och medarbetare. 

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Plats

I våra lokaler på Västra Vintergatan och utomhus i området – eller på annan plats som bestäms gemensamt.

Kursmaterial

I de kurser där kompendier finns tillhandahålls det digitalt. Eventuellt annat kursmaterial som ingår i kursavgiften delas ut vid kurstillfället.

Tips på vidareutveckling

Se övriga kurser på www.hundpartner.se

Bra att veta

Ta med papper och penna om du vill anteckna, mycket gott godis/mat i små bitar och ett par leksaker som hunden tycker om, vattenskål samt trasa/handduk till hundens tassar. En pläd/filt, bur eller liknande samt en tuggleksak/tuggben kan vara bra att ta med för att hjälpa hunden att slappna av.

På offentlig plats ska hundarna hållas kopplade och då vi tränar avståndslydnad (tex. inkallning) ska hundarna ha sele och lina. Avstå från att använda flexi-koppel och helstryp vid kurstillfällena.

För att du och din hund ska få bästa förutsättningarna under träningspasset kan det vara bra om hundarna inte hälsar på varandra innan eller under kurstillfället. Detta är dock upp till er som hundägare, fråga varandra först.  

Blir hunden sjuk eller om tiken befinner sig i höglöp är matte eller husse välkomna på kursen utan hund. Under första veckan i löpet är tiken välkommen men ska använda tikskydd när hon vistas i lokalen.

För att delta på kurserna ska alla ha fullgott vaccinationsskydd utifrån hundens ålder.

Strikt hundägaransvar gäller.

Vi förbehåller oss rätten att förändra datum och tider vid tex. sjukdom.

Anmälan

Anmäl dig genom att klick på knappen ”Anmäl” nedan.

Ange följande information i meddelanderutan: Hundens ras, ålder och tilltalsnamn samt fullständigt namn på samtliga familjemedlemmar.

När du anmält dig till kursen skickas en faktura på avgiften och du kan även välja att delbetal kursen alt. betala hela avgiften direkt med kort.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan att du önskar delbetala.

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Omplaceringshunden och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.