Molekylär gastronomi - kreativ mat

Längd
5 timmar
Pris
1 490 SEK
Nästa kurstillfälle
26 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
5 timmar
Pris
1 490 SEK
Nästa kurstillfälle
26 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Molekylär gastronomi - kreativ mat

Molekylär gastronomi har blivit en stor trend och många internationellt kända kockar har valt att jobba med denna matlagningsstil för att kunna erbjuda sina gäster en unik måltidsupplevelse. Med kunskap om de grundläggande teknikerna och ingredienserna kan även du skapa en kreativ och överraskande middag på hemmaplan.

Molekylär gastronomi har blivit en stor trend och många internationellt kända kockar har valt att jobba med denna matlagningsstil för att kunna erbjuda sina gäster en unik måltidsupplevelse. Med kunskap om de grundläggade teknikerna och ingredienserna kan även du skapa en kreativ och överraskande middag på hemmaplan.
Molekylär Gastronomi behöver inte alls vara så svårt som det låter!

Innehåll
På kursen ”Molekylär Gastronomi” kan du lära dig dem mest använda tekniker inom molekylär gastronomi. Vi kommer lägga störst fokus på den sociala aspekten av måltidsupplevelse och hantverket men även gå in på teorin och vetenskapen bakom olika teknikerna och ingredienserna! Störst tyngd ligger på att skapa moment och rätter som överraskar och förvirrar oss – att skapa rätter som ser ut som en sak men egentligen är något annat är det som ligger i hjärtat av den molekylära kokkonsten! Vi kommer skapa molekylär spaghetti, pulver, pärlor och sfärer för att nämna några exempel!

Upplägg
Deltagarna arbetar i mindre grupper och får testa och öva på uppgifterna enligt recept. Alla moment läggs senare ihop till små kreativa rätter som förvirrar våra sinnen och överraskar! Provsmakning av olika moment sker under kursens gång och alla hjälper till att duka av och diska.

Vi anpassar verksamheten efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Denna kurs genomförs i en mindre grupp anpassat till lokalen. Det finns även möjlighet att delta digitalt vid behov, men kursen genomförs främst fysiskt. Om du har fler funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss.

Förkunskaper
Alla intresserade är välkomna, inga förkunskaper behövs.

Kursledare
Gaja Dudkiewicz B.Sc. & MIB har studerat på Umeå Universitet där hon fick sin Filosofie Kandidatexamen inom Måltids- och restaurangvetenskap med inriktning Gastronomi samt César Ritz Colleges i Schweiz där hon fick sin Masters diploma inom International Business in Culinary Management. Gaja har jobbat och gästspelat som kock både i Sverige och utomlands samt som föreläsare (bl.a på Umeå Universitet), kursledare och internationell restaurangkonsult. Hon brinner för att tillämpa vetenskapligt, teknologisk och gränsbrytande tillvägagångssätt i sitt arbetssätt både i restaurangkök och hemmakök samt har stor passion för matens kemi, molekylär gastronomi och digital gastronomi.

Kursmaterial
Kostnad för recept och råvaror ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Gaja håller även fler kurser på tema Matens Kemi i Stockholm. I vårt utbud har vi en uppsjö kurser inom mat & dryck

Bra att veta
Meddela eventuella allergier vid anmälan

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Molekylär gastronomi - kreativ mat och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.