Kom å sjung - vuxen och barn

Medborgarskolan Mitt, i Hudiksvall
Längd
10 timmar
Pris
1 295 SEK
Nästa kurstillfälle
11 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
10 timmar
Pris
1 295 SEK
Nästa kurstillfälle
11 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Kom å sjung - vuxen och barn

Kom och lär dig gamla visor och bevara det gamla visarvet. I glädje och gemenskap lär vi oss ett kulturarv av svenska visor och skillingtryck. Ta med dig barn och barnbarn och sjung tillsammans!

Innehåll

Man blir glad av att sjunga och alla kan sjunga i Kom å sjung! En kör där vi sjunger och delar glömda visor och skillingtryck, en resa genom historien från 1700-tal till 2000-talet.  Var med och bevara det svenska visarvet till nya och kommande generationer. I den här kursen sjunger alla åldrar tillsammans och i slutet av terminen avslutar vi med en konsert för de som vill. 

Upplägg

  • Vi träffas en gång i veckan.
  • 10 tillfällen. 
  • 1 timme varje tillfälle.
  • Miminiålder 4 år. 
  • Kursavgiften är för en vuxen och ett barn. Vid fler barn tillkommer en avgift på 350 kr per barn.
  • Vid anmälan anger du dig som vuxen som deltagare och skriver barnets namn och personnummer i kommentarsfältet. 

Förkunskap

Inga förkunskaper. Kom som du är. 

Kursledare

Lena Mattsson har jobbat som journalist i Hudiksvall och Gävle under åren 1980-2018. Hon har skrivit för, regisserat, och medverkat i sång- och musikgruppen SML 2000-2011. Sjungit i körer, spelat/spelar i orkestrar och mindre grupper på violin, gitarr, bas. Hon har även haft studiecirklar i kreativt skrivande. 

Veronica Gyllenhammar har många strängar på sin lyra. Är i grunden dramapedagog och har lång erfarenhet av konstnärliga samarbeten och uttryck inom drama, musik, bild och teater i alla åldrar, sedan sin examen 1988. 2010 vidareutbildade hon sig till lärare.

"Visor och skillingtryck är jag matad med som barn av min mormor och gammelmormor som sjöng och spelade med mig. Jag har så många glömda visor i  mitt huvud som jag vill dela med er pensionärer och nästkommande generationer. Jag vill bygga broar mellan generationer genom musik och andra kostnärliga uttryck." //Veronica

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Ledaren har eget material och det ingår i kursavgiften. 

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.
  • Kom ihåg oömma kläder.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Kom å sjung - vuxen och barn och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.