Visa kurser.se som: Mobil

Introduktion till kriminologi

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Distans
18 timmar
1 500 SEK

Kursbeskrivning

Ordet kriminologi betyder ”läran om brottet”. Kriminologer tar ofta reda på varför ett brott begås och orsakerna som leder till brottet för att utveckla strategier som kan förebygga framtida brott. Kriminologin har teorier och expertis gällande förklaringar till särskilda händelser av brott och intresserar sig bland annat för frågor om brottslighetens orsaker och struktur samt dess variation över tid och rum. En av Sveriges mest kända kriminologer är utan tvekan Leif G W Persson som är professor i kriminologi

Nu erbjuder vi för första gången kvällskurser i kriminologi för dig som vill lära dig mer.

Denna kurs är digital och körs på distans i realtid.

Innehåll

Kriminologi är ett tvärvetenskapligt forskningsområde som kombinerar disciplinerna straffrätt, juridik, psykologi och sociologi. Den här kursen ger dig en överblick av dem frågor kriminologer undersöker och grundläggande teorier om brott och straff. Vi kommer bland annat titta på varför vissa människor begår brott och andra inte, straffets betydelse och hur man kan förebygga brott. Vi kommer knyta teorin till dagsaktuella händelser och ha gott om utrymme för spännande diskussioner! Som kursdeltagare har du också stor möjlighet att påverka innehåll och fokus.

Upplägg
Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan under 6 veckor.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs

Kursledare
Linda Stålberg. 2016 tog hon sin kandidatexamen i kriminologi på Gävle Högskola och har därefter jobbat med olika projekt inom kommunal sektor och i civilsamhället med brottsofferfrågor. Kriminologi anser hon är ett brett och spännande område som blivit allt mer populärt och det är roligt att ännu fler får chansen att utforska detta på Medborgarskolan! Hennes ambition är att ge kursdeltagaren kunskap om kriminologiska ämnen utifrån både teori, exempel från verkligheten och aktuella debatter.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.


Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktion till kriminologi.

Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan, kurser, Gävle, Sundsvall, Östersund, Falun

Medborgarskolan Region Mitt

Medborgarskolan bedriver kursverksamhet över hela landet och engagerar varje år omkring en miljon deltagare i olika kurser och kulturaktiviteter. Medborgarskolan Region Mitt erbjuder kurser inom alla tänkbara områden, med lokalkontor i Gävle, Sundsvall, Östersund, Örnsköldsvik, Sollefteå, Falun och Ludvika. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle

Recensioner
Bli den första att recensera Introduktion till kriminologi!